Hlavní obsah

Seznam a Spráce opět podpoří účastníky soutěže GMC

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncem ledna proběhlo slavnostní zahájení již jedenáctého ročníku národního kola mezinárodní soutěže vysokoškolských týmů Global Management Challenge, do které je zapojeno 34 zemí světa. Seznam.cz je už druhým rokem generálním partnerem a Spráce.cz patří k tradičním partnerům soutěže, do které se letos přihlásilo 64 týmů.

Článek

Global Management Challenge vznikla v roce 1980 a dnes je největší soutěží na světě v oblasti simulace strategie řízení společnosti. Soutěžící spolupracují s prestižními firmami, které je v roli patronů podporují. Letos si vzal Seznam.cz pod svá křídla hned deset studentských týmů, pro které připravil exkurze a půldenní workshopy. Na nich jim mimo jiné ukáže tzv. agilní metodu vývoje SCRUM.

Český tým loni bodoval

Podobným tréninkem například týmové spolupráce a práce pod stresem prošel vloni i pětičlenný tým studentů Západočeské univerzity, který se ve světovém finále v čínském Macau umístil na skvělém třetím místě.

„Tréninky od Seznamu zabraly celé dva dny před naším odjezdem do Číny a pomohly nám ještě víc stmelit tým, pochopit jednotlivé role členů v týmu. Naučili jsme se pracovat rychleji a efektivněji, zaměřovat se na podstatné věci a dosahovat společného konsensu, což jsme ocenili především ve finálových kolech, kde byl velice omezený čas,“ vzpomíná na loňskou spolupráci se Seznamem člen týmu Jiří Pešík.

Zvítězí majitel nejhodnotnějších akcií

Letos se do národního kola přihlásilo 64 týmů ze 13 státních a 3 soukromých vysokých škol. Vítězem národního kola se stane tým, který dokáže projít dvěma koly a na základě modelace zisku získá ve stanoveném termínu nejvyšší cenu za jednu akcii svého fiktivního podniku.

Nejlepší český tým postoupí do světového finále, které se tentokrát koná v ukrajinském Kyjevě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám