Hlavní obsah

Bavorský ministr: Otevření trhu je příležitost, ne hrozba

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevření pracovního trhu pro země EU, jež přistoupily v roce 2004, neznamená pro Bavorsko ohrožení, ale naději a příležitost. Na tiskové konferenci v Praze to v pátek řekl bavorský ministr hospodářství, infrastruktury, dopravy a technologií Martin Zeil (FDP).

Foto: Michaela Rehle , Reuters

Bavorsko se přílivu pracovníků z "nových zemí EU" neobává.

Článek

„Nepatřím k těm, kdo mají strach, že bavorský pracovní trh zaplaví pracovní síla z nových zemí včetně Česka,“ podotkl. Podobné obavy považuje za iracionální, protože Bavorsku chybějí v mnoha oborech zaměstnanci.

Zeil jednal s ministry průmyslu a obchodu Martinem Kocourkem (ODS) a dopravy Vítem Bártou (VV). Potvrdil, že obě země prosazují rychlovlakové spojení Praha–Mnichov. Zrychlilo by cestování ze šesti na tři hodiny.

Bavorsko oceňuje důraz na bezpečnostní standardy při dostavbě Temelína a doufá, že obě země sblíží i evropský navigační systém Galileo – v bavorském Oberpfaffenhofenu je výzkumné středisko a v Praze vznikne řídicí centrum.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám