Hlavní obsah

Acision zaměstná v Brně 40 programátorů a testerů

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřicet specialistů na vývoj software zaměstná brněnská pobočka společnosti Acision. Příští rok v lednu rozjede v Brně nový projekt, zaměřený na systémy pro tarifikaci a účtování hlasového a datového provozu telekomunikačních operátorů a také systém pro správu předplacených tarifů. Informace o chystaném projektu sdělil Jiří Frgal, HR ředitel pro Českou republiku Acision, na setkání HR Clubu v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Softwarové produkty společnosti Acision zajišťují doručení 920 miliard SMS ročně.

Článek

„Projekt, o němž informovala společnost Acision, dále potvrzuje už několikrát vyřčené – totiž že Brno a Česká republika obecně mají obrovský potenciál k lákání projektů z oblasti IT a vývoje software. Nové investice přitahuje dostatečné množství kvalifikovaných pracovníků, kteří mají v porovnání se zeměmi na západ od nás nižší platové nároky, a také skvělá poloha České republiky ve středu Evropy. Zejména dostatek špičkových specialistů však v následujících letech může přestat být realitou, proto bychom měli dbát na další propojování vysokých škol s praxí a postarat se o to, že kvalifikované absolventy budeme moct investorům nabízet i za pět let,“ upozorňuje Miroslav Křížek, generální ředitel agentury CzechInvest.

Pětistovka z 1600 pracovníků po celém světě působí v Česku

Společnost Acision zaměstnává celosvětově 1600 pracovníků, z nichž 500 působí v České republice. V České republice je firma aktivní od roku 2003, pod jménem Acision funguje na českém trhu od roku 2007.

Brněnská pobočka se soustředí zejména na vývoj a inovaci v oblasti SMSC center, které jsou srdcem infrastruktury mnoha velkých světových mobilních operátorů. Tyto produkty zajišťují doručení 920 miliard SMS ročně a umožňují využití dalších SMS služeb. Díky systémům pro tarifikaci a účtování telekominukačního provozu a správu tarifů přibude v brněnské pobočce Acision na 40 zkušených specialistů z oblasti programování software v prostředí Linuxu, mezi nimi třeba programátoři C/C++ nebo testeři. Pro nově vzniklé týmy bude Acision následně také hledat zkušené týmové a projektové manažery.

Další šance pro absolventy

Acision také, v souvislosti s dalšími připravovanými projekty, aktivně rozvíjí spolupráci s technicky orientovanými brněnskými a pražskými univerzitami. „Projekty a technologie, na kterých pracujeme, stejně tak jako prostředí stabilní a rozvíjející se mezinárodní firmy, je pro absolventy zajímavou příležitostí. Současně jsou absolventi zajímavými kandidáty i pro nás, protože nabízejí nezkreslený a čerstvý pohled na pracovní problémy, které řešíme,“ vysvětluje Jiří Frgal.

Zahájení nových projektů je plánováno na první čtvrtletí 2011. „Česká republika se tímto stává hlavním vývojovým centrem celé firmy, neboť opakovaně prokázala výrazně vyšší efektivitu a technické schopnosti, než ostatní centra firmy umístěná např. v Indii, či dalších evropských zemích. Pro přesunutí projektu ze zmíněných poboček do České republiky se celosvětové vedení rozhodlo na základě výsledků, kterých dosahujeme v Brně a Praze. Česká republika patří v rámci korporace Acision k nejúspěšnějším regionům, právě proto je počet pracovníků v Česku v porovnání s ostatními zeměmi zdaleka nejvyšší,“ vysvětluje Pavel Pokorný, Country Manager Acision.

Reklama

Výběr článků

Načítám