Hlavní obsah

Projekt S pomocí za prací pomohl na Plzeňsku zaměstnat už stovku lidí

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Zprostředkování zaměstnání je hlavním cílem projektu S pomocí za prací. Projektoví koordinátoři proto aktivně komunikují s potenciálními zaměstnavateli a pravidelně aktualizují databázi volných pracovních míst, kterou předkládají klientům projektu. Od října 2009 do července 2010 se podařilo najít zaměstnání již pro stovku účastníků, což je zhruba čtvrtina osob, které dosud projektem prošly.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Spolupracujícím zaměstnavatelům je také stále nabízena možnost dotace na nově vytvořené pracovní místo – přijmou-li na ně účastníka projektu, mohou dostat příspěvek na mzdové náklady na toto místo až ve výši 130 000 korun. Zaměstnavatelé mohou využít i tzv. "Křeslo pro hosta", což znamená, že účastníkům projektu představí svou firmu a eventuální pracovní pozice.

„Máte-li zájem o spolupráci s projektem, můžete kdykoli kontaktovat okresní koordinátory,“ vyzývá zaměstnavatele manažerka projektu Barbora Kuralová. Kontakty jsou uveřejněny na  www.spomocizapraci.cz.

Zatímco do třetího turnusu projektu nastoupilo v květnu a červnu 92 nových osob, které postupně procházejí tzv. Motivačním programem, účastníci druhého turnusu v červnu úspěšně absolvovali finální část projektu, tedy profesní rekvalifikace. Konkrétně se jednalo o kurzy Účetnictví s využitím výpočetní techniky, Tvorba www stránek, Masér pro sportovní a rekondiční masáže, Personalista, Aranžování a vazba květin, Svařování tavící se elektrodou, AutoCAD – tvorba konstrukčních projektů a Pracovník grafického studia - grafik v Corelu a Photoshopu.

Projekt, který realizuje společnost Grafia, s.r.o. jako dodavatel pro Úřad práce v Plzni, je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám