Hlavní obsah

Hennlich Industrietechnik rozšíří svůj litoměřický areál, přijme stovku lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Litoměřice

Společnost Hennlich Industrietechnik dnes začala se stavbou nových objektů ve svém závodě v Litoměřicích. Mluvčí společnosti Martin Jonáš uvedl, že se tak stávající areál firmy rozšíří na dvojnásobek. Hotový bude v příštím roce, firma v něm bude moci zaměstnat až 100 nových pracovníků.

Článek

Výstavba nových objektů bude stát 120 miliónů korun. Čtvrtinu z potřebné částky společnost získala z evropských fondů. Součástí nové části areálu bude například výrobní část, ve které chce společnost vyrábět zařízení pro bezprašnou nakládku sypkých materiálů. Vznikne zde i výzkumné a vývojové centrum firmy.

"Náš vývoj a výzkum bude směřovat do produktů z oblasti ochrany životního prostředí a využití obnovitelných zdrojů energie. To jsou obory, kterými se již zabýváme, ale cítíme šanci se v nich ještě výrazněji prosadit nejen na domácím trhu," řekl jednatel společnosti Pavel Šumera. V areálu vyroste i miniškolka pro děti zaměstnanců společnosti.

Firma vznikla v roce 1922 v Duchcově

Historie evropské skupiny Hennlich sahá do roku 1922, kdy v severočeském Duchcově založil Hermann Hennlich firmu specializovanou na dodávky pro strojírenství a doly. Od roku 1945 firma sídlí v rakouském Schärdingu. Po roce 1989 rozšířila aktivity i do dalších zemí střední a východní Evropy. S více než 400 pracovníky působí mimo ČR v dalších 12 zemích střední a východní Evropy.

Hennlich Industrietechnik je součástí evropské skupiny Hennlich. Pro firmu pracuje zhruba 200 lidí. Tržby společnosti loni klesly na 500 miliónů korun proti 595 miliónům korun v roce 2008, hrubý zisk se tehdy pohyboval na úrovni přibližně 60 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám