Hlavní obsah

Hledají se další zaměstnavatelé uplatňující rovné příležitosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obecně prospěšná společnost Gender Studies otevírá nový ročník soutěže pro zaměstnavatele Firma roku: Rovné příležitosti. Ocenění se uděluje od roku 2004. Cílem soutěže je motivovat firmy, aby začaly vnímat rovné příležitosti žen a mužů jako důležitý princip rozvoje svého i svých zaměstnanců a zaměstnankyň.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firmy se do soutěže hlásí prostřednictvím obsáhlého dotazníku, který je dostupný na webu www.rovneprilezitosti.ecn.cz nebo si jej lze vyžádat na adrese Gender Studies. Uzávěrka pro zaslání vyplněných dotazníků je  v tomto ročníku 31.5.2010.

Vítězné firmy se mohou pochlubit oceněním, které dokazuje, že jsou spravedlivým, společensky odpovědným a zároveň progresivním zaměstnavatelem. Ukazuje se také, že nejrůznější ocenění zaměstnaneckých politik získávají ekonomicky úspěšné firmy.

Gender Studies, o.p.s. kromě samotné propagace vítězů a šíření jejich dobrých praxí soutěž nabízí i konzultace a zpětné vazby pro zúčastněné firmy.

Přihlašovací dotazník je zaměřen na několik oblastí, jako je slaďování pracovního a osobního života, postavení žen a mužů ve firmě, odměňování, marketing. Pokud se firma hlásí poněkolikáté, měla by prokázat vývoj od minulé účasti. Firmy, které byly oceněny v předchozím roce, se v následujícím roce přihlásit nemohou.

Vítězové Firma roku: Rovné příležitosti 2009

1. místo: Česká spořitelna

2. místo: IBM ČR

3. místo: Unicredit Bank ČR

Speciální cena Gender Studies za opatření na podporu slaďování: OLHO Technik Czech

Dotazníky se hodnotí podle bodového systému ve dvou kolech. V prvním kole hodnotí expertský tým Gender Studies a doporučuje firmy k postupu do dalšího kola. V druhém kole dotazníky hodnotí pětičlenná odborná porota složená z nezávislých odborníků a odbornic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám