Hlavní obsah

Párky na celém světě se plní do střívek z Českých Budějovic, obrat přesáhl 2 mld

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Tržby české pobočky skupiny Viscofan, největšího světového výrobce umělých střívek určených zejména pro masný průmysl, přesáhly v uplynulém roce dvě miliardy korun. Skupina Viscofan celosvětově zaměstnává přes 4000 lidí, z toho 850 pracuje v českobudějovických firmách.

Článek

V porovnání s rokem 2008 představuje tento výsledek bezmála pětinový nárůst. O 13 procent narostl také čistý zisk – české operace společnosti vynesly 240 miliónů korun.

„Rekordními výsledky za rok 2009 jsme navázali na dlouhodobý růst z předchozích let, a posílili jsme tak svou pozici mezi předními podnikatelskými subjekty v České republice. Zároveň jsme významně přispěli k zisku celé skupiny Viscofan. Ten za uplynulý rok dosáhl úrovně 64 miliónů eur,“ bilancuje Miloslav Kamiš, generální ředitel a jednatel společnosti Viscofan.

Na loňských výsledcích české pobočky se podle něj podepsaly především technologické inovace, nárůst výroby a v neposlední řadě také konzervativní politika řízení nákladů, díky níž se firmě dařilo eliminovat projevy hospodářské krize. Svou roli sehrál také pozitivní vývoj kurzu koruny k euru.

Výhled do roku 2010: Obrat přinejmenším zdvojnásobíme

České firmy Viscofanu již nyní představují opěrné pilíře celé skupiny a centrální vedení plánuje jejich pozici nadále posilovat. „V důsledku našeho dlouhodobého růstu uvnitř skupiny i v rámci externího tržního prostředí se v letošním roce mění obchodní model skupiny kolagenových střev. Díky tomu letos dojde k navýšení obratu českých operací na 4,5 miliardy korun. Náš zisk by tak měl tvořit až čtvrtinu zisku celé skupiny,“ komentuje Kamiš výhled do nejbližší budoucnosti.

Skupina provozuje po celém světě 16 výrobních závodů. Na český trh vstoupila v roce 1995 a v současnosti zde působí pod hlavičkou dvou subjektů: VISCOFAN CZ, s.r.o. a Gamex CB, s.r.o. Obě firmy sídlí v Českých Budějovicích, kde se kromě výrobních závodů nachází také strategické distribuční centrum. Výrobky Viscofan jsou odtud exportovány do více než 110 zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám