Hlavní obsah

Tři a půl tisíce lidí žádá ČEZ o odpuštění plateb kvůli ztrátě zaměstání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celkem 3574 nezaměstnaných klientů energetické společnosti ČEZ v tuzemsku zatím využilo nabídku na odpuštění plateb tří měsíčních záloh na elektřinu. Vyplývá to z aktuálních údajů, které poskytla společnost ČEZ. Lidé se mohli o tuto úlevu hlásit od 1. dubna, firma ji nabídla kvůli ekonomické krizi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Nezaměstaní mohou požádat ČEZ o prominutí tří plateb na elektřinu

Článek

Nabídka umožňuje zákazníkům ČEZ, kteří ztratí práci a zaregistrují se na úřadu práce, že nemusí tři měsíce za sebou platit za elektrický proud v domácnosti. Výše jedné odpuštěné zálohy je omezena na maximálně 7500 korun. Nabídka platí do konce letošního roku. Nabídka záloh se ale nevztahuje na ty klienty, kteří byli v posledním roce odpojeni od elektřiny kvůli dluhům.

ČEZ také nabídl podnikatelům možnost posunutí splatnosti záloh za elektřinu o jeden měsíc. Místo 12 plateb tak letos mohou podnikatelé zaplatit pouze 11. Poslední dvanáctou platbu uhradí až v příštím roce. O odklad zatím telefonicky požádalo 353 podnikatelů.

Pojištění plateb za elektřinu pro 2,7 miliónu tuzemských domácností u pojišťovny Kooperativa uhradí ČEZ ze svého zisku. Firma již dříve uvedla, že toto pojištění jí letos sníží zisk o stovky miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám