Hlavní obsah

Podle tureckého soudu není polibek na pracovišti důvod k vyhazovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara

Turecký soud nařídil zaměstnavateli, aby znovu přijal ženu, které dal vyhazov kvůli tomu, že v práci políbila svého přítele. Podle justice to byl jen "ukradený polibek" a nikdo ze zákazníků nejmenované firmy si milostného extempore nevšiml.

Článek

 Šéf si zamilovanou ženu zavolal na kobereček poté, co ji při líbání v pracovní době zachytila kamera uzavřeného televizního okruhu.

"Vezmeme-li v úvahu, že šlo o letmý polibek a že nebyli přítomni žádní zákazníci, a neviděl to ani nikdo ze zaměstnanců, je neúměrné tvrdit, že tím byl narušen pořádek na pracovišti," prohlásil odvolací soud a anuloval tak rozhodnutí nižší soudní instance.

Kritici Strany spravedlnosti a rozvoje (AKP), která má kořeny v politickém islámu, si často stěžují na sílící společenský tlak. Ten podle nich od nástupu AKP k moci v roce 2002 nutí populaci podřídit se konzervativním hodnotám v převážně muslimském - avšak oficiálně sekulárním - Turecku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám