Hlavní obsah

Ekologická energetika by mohla časem vytvořit 20 miliónů míst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Rozvoj ekologické energetiky by mohl ve světě do roku 2030 vytvořit 20 miliónů pracovních příležitostí. Nyní alternativní energetika ve světě zaměstnává zhruba 2,3 miliónu lidí, z toho v biopalivech zhruba polovinu. Uvedla to ve čtvrtek Organizace spojených národů ve studii Green Jobs.

Foto: archív firmy Regulus, Právo

Ilustrační foto

Článek

Rychlost vytváření nových pracovních příležitostí bude záviset na tom, jak se jednotlivé státy a politika jejich vlád postaví k potřebě snižovat emise skleníkových plynů.

Svou roli sehraje i přesměrování dotací od ropného průmyslu a plynárenství do výroby energie z větru, slunečních paprsků a zemského tepla.

„Pokud se nepřeměníme v ekonomiku s nízkými emisemi uhlíku, propásneme velkou příležitost získat rychle milióny nových pracovních míst," uvedl ředitel Programu OSN pro životní prostředí (UNEP) Achim Steiner. Nová místa podle něj vzniknou i za situace, kdy se svět na novém snižování emisí nedohodne.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám