Hlavní obsah

Šéf ČRo vypsal výběrové řízení na ředitele Radiožurnálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Generální ředitel Českého rozhlasu (ČRo) Václav Kasík vypsal výběrové řízení na ředitele Radiožurnálu. Vyhověl tak požadavku Rady ČRo, která mimo jiné doporučila, aby součástí výběrového řízení byly i psychologické testy uchazečů. Vedením stanice je prozatím pověřen Alexander Pícha, který v únoru nahradil odvolanou Barboru Tachecí.

Článek

Kasík již v dubnu navrhoval jmenovat Alexandra Píchu ředitelem Radiožurnálu, rada to ovšem odmítla, píšou dnešní Lidové noviny (LN). Výsledek výběrového řízení by měl být znám v létě. "Do konce července. To je předpoklad," řekl deníku Kasík. O místo se podle něj bude ucházet i Pícha, zúčastnit se ale mohou také zájemci, kteří v rozhlasu nepracují.

Kasík neřekl, zda vezme výsledek řízení pro určení nového ředitele Radiožurnálu za závazný. "Mám povinnost to s radou projednat, což činím, pak se rozhodnu podle toho, jak situace nastane," řekl.

Pícha v minulosti kandidoval i na generálního ředitele ČRo

Pícha je nyní zároveň šéfredaktorem Radiožurnálu, do Prahy ho na přelomu roku přizvala tehdejší ředitelka Tachecí z postu amerického zpravodaje ČRo. Ředitelem stanice už byl od začátku roku 2003 do konce roku 2005, v tomtéž roce kandidoval proti Kasíkovi ve výběrovém řízení na generálního ředitele ČRo.

O tom, že radní na jaře Píchu jako ředitele Radiožurnálu nepřijali, svědčí zápisy z neveřejných zasedání předsednictva Rady ČRo, které byly publikovány na konci května. "Všichni členové rady se shodli, že ke jmenování Alexandra Píchy ředitelem Radiožurnálu povede Rada ČRo širší diskusi, ke které je třeba časový prostor," cituje deník.

Kromě výběrového řízení na ředitele Radiožurnálu rada také doporučila, aby každý uchazeč podstoupil psychologické testy. Požaduje také, aby Kasík porovnal, jak se Radiožurnálu vedlo a jak se v něm hospodařilo pod vedením jednotlivých ředitelů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám