Hlavní obsah

Kdy vás práce zavede do plavek?

Novinky, Filip Žilka, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste přesvědčená, že se v práci nemusíte obávat toho, že by vás kdy někdo zahlédl jinak, než v bezvadně padnoucím kostýmku, který skvěle kryje případné nedokonalosti vaší postavy? Omyl! Právě s nadcházejícím létem probíhají ve spoustě firem outdoorové teambuildingové programy, které vás velmi často zavedou do plavek přímo mezi vašimi kolegy. A co potom? Máme pro vás rady odborníka, jak vypadat skvěle i v koupacím úboru.

Článek

Do oblasti koupacích úborů módní vlny sice zasahují, ale nejdůležitejší je cítit se sebejistě právě s těmi tělesnými tvary, které se nám podařilo vytvořit během zimy. Zapomeňte na Pamelu Anderson. Podívejte se na sebe objektivně a zhodnoťte jaké problematické partie je nutné řešit. Mám spoustu doporučení, jak "bolestivá" místa ošetřit.

Široká vs. úzká ramena

Široká ramena, obzvlášť, když většina hmotnosti spočívá v dolní polovině těla, pomohou vyvážit a opticky zeštíhlit boky, břicho a hýždě. Jestliže vám ramena připadají příliš boxerská, vyvarujte se ramínek posazených dále ke stranám a jakýchkoli ozdobných prvků (mašlí, knoflíků) na ramenou. 

Plavky s páskem kolem krku nejlépe zeštíhlí ramena, neboť šikmé linie ramínek je opticky rozdvojí vedví. Výborně zapracují rovněž hluboké výstřihy, které nasměrují pozornost diváka do nižších sfér. Naopak úzká ramena se ideálně řeší posazením ramínek dál ke stranám ramene a mělkým výstřihem. Rozšiřujete vršek, takže použijte tmavé odstíny dolů a světlé nahoru. Vysoké kalhotky dvoudílných plavek bezpečně zamaskují široké boky a větší břicho.

Malé vs. velké poprsí

I na nebujné poprsí je již pamatováno. Poslední průzkumy prokázaly, že poprsí 13% žen odpovídá velikosti košíčku "A" (většina z nich patří do kategorie štíhlých a drobných postav). Z hlediska proporčnosti postav je na vás vše v pořádku a oku lahodíte. Můžete směle vyjít v plavkách bez výztuže. 

Pokud přesto chcete vypadat plněji, nabízejí se vám modely s vyztuženými košíčky nebo vycpávkami, které se dokonce dají obměňovat, takže si vytvoříte ňadra podle libosti! Zejména vám budou slušet styly bez ramínek: jednodílné - "korzetové" i dvoudílné, s úzkou hladkou podprsenkou. O rozšiřující efekt se v prsní partii postarají kanýrky, náběry, ozdoby, silnější materiály, vodorovné vzory a zářivé barvy kombinované s tmavým hladkým spodním dílem.

Velké poprsí jednoznačně vyžaduje podprsenku s výztužemi. Vyhýbejte se modelům z tenkých materiálů, s úzkými  ramínky a bez vyztužené podprsenky. Nebo snad chcete, aby se vám ňadra usadila někde na žaludku? Použijte široká ramínka, vyzkoušejte i zavinovací překřížené styly nebo šikmé vzorování v prsní partii. U jednodílných plavek vyváží proporce kombinace tmavých barev v horní se světlejšími odstíny v dolní polovině.

Široké boky, větší bříško či pozadí

Máme tu partii, která řadě žen působí duševní trauma. Zásadou je vyvarovat se světlých nebo lesklých materiálů, které dokážou rozšířit vystouplé břicho, mocné pozadí a statné boky až o několik centimetrů! Vyhýbejte se jakýmkoli prvkům zdůrazňujícím pas (například páskům) a vodorovným detailům v dolní polovině těla.

Nejlepší jsou jednodílné plavky se stahovací výztuží v břišní partii. Ve váš prospěch zapracují tmavé matné materiály a svislé nebo šikmé vzory v dolní polovině. Na vyvážení horních proporcí volte široká ramínka.

Reklama

Související články

Obuv prozrazuje, co se ukrývá v hlavě

Dokonalý vzhled, a to nejen pro business, začíná slušivým upraveným účesem a zcela logicky končí pěknými a vyčištěnými botami, vhodnými pro danou příležitost....

Sluneční brýle nebo samozabarvovací čočky?

Jaro je tu a konečně vysvitlo slunce v plné síle svých hřejivých, ale i velmi pronikavých paprsků. Snad každý, kdo nosí za těchto dnů dioptrické brýle, stanul...

Výběr článků

Načítám