Hlavní obsah

Američané vybudují kolem silnic v Iráku ochranné ploty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Kvůli pokračujícím útokům na americké kolony v Iráku míní američané vybudovat ochranný plot okolo hlavních tahů. Během čtvrtka totiž došlo k dalším incidentům na silnicích.

Článek

Při explozi ve čtvrtek zahynul řidič arabského vozu přepravujícího cement, který doprovázeli američtí vojáci. Další tři Iráčané zemřeli, když do jejich odstaveného vozu narazilo americké auto, které jelo ve vojenské koloně. Američané varovali Iráčany, aby jejich vozy dodržovaly stometrový odstup od amerických kolon. Je to jedno z opatření proti útokům na konvoje.

Nejvíce amerických vojáků v Iráku totiž  zahynulo právě při útocích na kolony a při explozích bomb nastražených u silnic, jejichž dokonalost se zlepšila. Pentagon kvůli tomu připravuje bezpečnostní opatření. Jedním z nich je i plot okolo silnic. 

Jeden americký voják ve středu zemřel v přestřelce u Fallúdži a další byl zraněn. V zemi pokračuje operace proti ozbrojencům při níž bylo v Bagdádu zadrženo třiatřicet podezřelých osob. 

Němku unesli asi kriminálníci

Krizový tým německé vlády je přesvědčen, že unesenou archeoložku Susanne Osthoffovou mají v rukou kriminálníci a ne teroristé. Podle čtvrteční zprávy týmu vypadá jejich video příliš amatérsky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám