Hlavní obsah

Al-Kajdá v Iráku zabila unesené alžírské diplomaty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Teroristická skupina al-Kajdá v Iráku vedená Jordáncem abú Músou Zarkávím ve středu na internetových stránkách islámských radikálů oznámila, že sťala dva unesené alžírské diplomaty - velvyslance Ali Balarousiho a druhého atašé Azzedina Belkadiho.

Článek

Jejich smrt avizovala v úterý s tím, že budou popraveni podle"rozsudku" islámského tribunálu. Na internetu zveřejnila i fotografie jejich pasů, což dělá u lidí, které se chystá zabít. Zveřejnila také videozáznam, na němž jsou oba muži s páskami přes oči.

Alžírský velvyslanec a druhý atašé alžírského diplomatického úřadu v Iráku byli uneseni 21. července před jednou z restaurací ve čtvrti Mansúr.

Alžírsko se už v pondělí rozhodlo uzavřít své velvyslanectví v Iráku. Povstalci nechtějí, aby arabské země v Iráku otvíraly své mise, k čemuž je vyzvaly USA.

Počátkem července byl rovněž v Bagdádu zajat jako rukojmí a později zavražděn egyptský velvyslanec v Iráku. K činu se tehdy přihlásila irácká odnož teroristické sítě al-Kajdá. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám