Hlavní obsah

V Iráku zabiti další dva vojáci USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

IRÁK

Další dva američtí vojáci zahynuli v sobotu na okraji města Fallúdža v centrální části Iráku. Podle agentury Reuters zemřeli při incidentu, když na krajnici vedle projíždějícího konvoje vybuchla nálož. Podle agentury AFP najelo vozidlo na podomácku vyrobenou minu.

Článek

AFP s odvoláním na nejmenovaného vojenského činitele původně oznámila, že několik amerických vojáků utrpělo zranění při útoku ozbrojenců na tank typu Bradley. Útok se odehrál na dálnici vedoucí do města.

Podle AFP zadrželi američtí vojáci nejméně dvě osoby, když pročesávali okolí místa incidentu. Tank se po zásahu vzňal. Nad místem kroužily dva vrtulníky, které také na chvíli dosedly na zemi, zřejmě aby vyzvedly zraněné.

Síly USA čelí v Iráku v průměru asi 30 útokům denně. Od 1. května, kdy prezident George Bush vyhlásil konec hlavních bojových akcí, bylo zabito již 149 amerických vojáků. Při bojových akcích během války v Iráku, která začala 20. března, přitom bylo zabito "jen" 114 příslušníků amerických ozbrojených sil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám