Hlavní obsah

Česká nemocnice v Basře terčem střelby

ČTK, Jaroslav Zbožínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD

Česká polní nemocnice v jihoirácké Basře se stala v noci na středu terčem palby neznámých útočníků. Jeden irácký pacient byl přitom postřelen, nemocnice však pokračuje ve své práci. Sdělilo to Ministerstvo obrany České republiky.

Foto: Techmania Science Center

Pokud vám nejsou hvězdy, planety a vesmír cizí, můžete se zapojit do kreativní soutěže vyhlášené plzeňským science centrem Techmania.

Článek

Velitel nemocnice Mojmír Mrva upřesnil, že o půlnoci místního času (úterý 22.00 SELČ) byla obytná část polní nemocnice zasažena třemi střelami z ruční zbraně. Dvě střely poškodily vzduchový válec jednoho stanu a narušily jeho stabilitu. Lehce zraněný pacient byl ihned ošetřen a jeho stav není vážný.

Napadení jsou běžná

V noci pak do prostoru mimo obytnou část nemocnice dopadla čtvrtá střela, která nezpůsobila žádné škody. Incident byl vyhodnocen jako náhodná střelba, ke které čas od času v této části města dochází. Mrva zdůraznil, že všichni příslušníci nemocnice AČR jsou v pořádku a plní úkoly v neomezeném rozsahu.

Při jiných incidentech byli ve středu v Iráku zabiti dva američtí vojáci a několik dalších utrpělo zranění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám