Hlavní obsah

Velká aktualizace Windows 8 zvýší výkon a prodlouží výdrž baterie

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve druhé polovině letošního roku je společnost Microsoft připravena uvolnit ke stažení první velkou aktualizaci operačního systému Windows 8. Ta bude kromě oprav obsahovat i celou řadu vylepšení, především pro přenosné počítače a tablety. Zástupci amerického softwarového giganta to uvedli na svých internetových stránkách.

Článek

„Windows Blue je kódové označení pro aktualizaci, která bude k dispozici ve druhé polovině letošního roku. Bude obsahovat nové inovace pro mobilní zařízení, především co se týče výdrže baterie a celkového výkonu,“ uvedla finanční ředitelka Microsoftu Tami Rellerová, která má na starosti divizi Windows.

Podle ní budou po aktualizaci podporovány také nejrůznější velikosti a rozlišení displeje. Až doposud totiž osmičky pro neomezený chod vyžadovaly rozlišení alespoň 1366 x 768 obrazových bodů. Podpora nižšího rozlišení otevře cestu tomuto operačnímu systému také na levnější a menší tablety, kde zatím kraloval konkurenční Android.

Microsoft vyslyší výtky uživatelů

„Aktualizace poskytne širší možnosti pro podniky i koncové spotřebitele při práci i zábavě. Windows Blue je pro nás jasnou příležitostí, jak reagovat na zpětnou vazbu uživatelů, kterou monitorujeme už od zahájení prodeje,“ podotkla Rellerová.

Konkrétní změny v systému však zatím nekomentovala. Na zahraničních diskuzních fórech ale ihned začaly kolovat informace o tom, že by se mohlo ve Windows 8 opět objevit tlačítko Start, neboť tuto změnu kritizují lidé nejčastěji.

Kdy přesně bude aktualizace uvolněna, zatím zástupci Microsoftu neuvedli. Jisté však je, že novinka bude stejně jako u předchozích generací tohoto operačního systému k dispozici zcela zdarma.

Microsoft vrhl osmičky na trh loni 26. října s nadějí, že oživí trh s osobními počítači. Kvůli tomu dokonce nabídl majitelům starších Windows přechod na novější verzi za necelých 800 Kč. [celá zpráva]

Osmičky přinesly zcela nový vzhled a uživatelské rozhraní. To je k dispozici jak pro počítačové tablety, tak pro klasické stolní počítače a notebooky. Mezi nejzásadnější vylepšení systému patří například možnost odemykání uživatelského účtu pomocí obrázkuvylepšené aktualizace či výrazně nižší nároky na operační paměť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám