Hlavní obsah

Systém Windows 11 nepřijde sám. Microsoft chystá ještě jednu premiéru

Už 5. října by si měl odbýt prodejní premiéru operační systém Windows 11. Jak upozornil nyní server PC World, ve stejný den by se měl světu ukázat také nový kancelářský balík Office 2021. Tuto informaci již zástupci Microsoftu potvrdili.

Microsoft představuje nový operační systém Windows 11Video: archív tvůrců

 
Článek

Na balíku Office 2021 se pracuje již delší dobu. Letos v únoru americký softwarový gigant uvedl, že Office 2021 „vyjde později v tomto roce“. Přesné datum premiéry však bylo ve hvězdách, tedy až doposud.

Zástupci Microsoft totiž oficiálně potvrdili, že Office 2021 vyjde v úterý 5. října – tedy ve stejný den jako operační systém Windows 11. Nejnovější verze kancelářského balíku přitom bude k dispozici nejen pro platformu Windows, ale také pro operační systém macOS od Applu.

Jisté podle PC Worldu je také to, že případní zájemci si balík budou moci koupit stejně jako v minulých letech. Nepotvrdily se tedy spekulace o tom, že Microsoft bude své aplikace nabízet pouze za pravidelné předplatné. Je třeba ale zdůraznit, že možnost předplatného chybět nebude – nejnovější kancelářský balík získají lidé také v rámci předplatného Microsoft 365.

Foto: Profimedia.cz

Nainstalovat Office 2021 bude možné už příští měsíc.

Microsoft ukáže i nové počítače

Na bližší informace o Office 2021 si ale budeme muset ještě počkat, i když ne příliš dlouho. Americký softwarový gigant totiž pořádá již ve středu 22. září tiskovou konferenci, během níž bychom se měli dozvědět všechny informace o softwarových novinkách.

Na své si přijdou také fanoušci počítačů od Microsoftu. Podle neoficiálních informací bychom se totiž měli dočkat omlazení prakticky celé produktové řady – tedy hybridních tabletů, notebooků i stolních sestav řady Surface.

Windows 11 přinášejí zcela inovovaný design, pro který je typická světlemodrá barva, nové ikony či zakulacené rohy oken a nabídek. Zcela nová je také nabídka Start, která se nyní nachází uprostřed hlavní lišty, podobně jako další zástupce aplikací – prý aby byla uživatelům „blíže na dotek“.

Více se o novém operačním systému dozvíte v našem dřívějším článku:

Windows 11 budou zadarmo. Ale ne pro každého

Software

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám