Hlavní obsah

Steve Jobs se reinkarnoval v Microsoftu, míní spoluzakladatel Applu

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden ze spoluzakladatelů Applu, Steve Wozniak, který je považován za otce prvního osobního počítače, pochválil na summitu Entel 2012 v Chile práci Microsoftu na designu svých produktů. Podle něj jsou tak dobré, jako by se do Microsoftu reinkarnoval někdejší šéf Applu Steve Jobs, díky kterému se staly jablečné výrobky legendou – a to právě kvůli svému designu. Upozornil na to server AppleInsider.

Foto: Profimedia.cz

Steve Wozniak

Článek

„Nejnovější produkty Microsoftu mají velmi líbivý vzhled, který odpovídá tomu, co Steve Jobs vždycky hledal. S trochou nadsázky bych mohl říct, že se Steve Jobs vrátil a reinkarnoval v Microsoftu,“ uvedl Wozniak.

Pochválil především chystaný tablet Surface, který plánuje Microsoft uvést na trh společně s novým operačním systémem Windows 8 v říjnu. Zopakoval také své květnové výroky o tom, že mobilní platforma Windows Phone je podle něj po designové stránce naprosto dokonalá.

Foto: Microsoft

Microsoft Surface

„Jsem šokován každou obrazovkou – ty samé aplikace jsou pro Windows Phone daleko krásnější než pro Android a iPhone. Podle mého názoru má Windows Phone vynikající vzhled a uživatelské prostředí, které je také více atraktivní. Myslím, že Microsoft nastavil novou laťku mobilních platforem. Bohužel zatím nenabízí tento systém takové množství aplikací,“ konstatoval Wozniak.

Již dříve však podotkl, že sám je věrný stále iPhonu a jiné platformy používá jen pro testování. Pro osobní potřebu používá hned dva jablečné telefony, jeden u Verizonu a druhý u AT.

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy jako Wozniak.

Firmu Apple založili Steve Jobs, Steve Wozniak a Ronald Gerald Wayne v roce 1976 v obyčejné garáži svých rodičů. Od počátku působil Jobs jako duchovní vůdce celé firmy. Wozniak se staral především o technické návrhy a konstrukci jednotlivých produktů.

Steve Jobs zemřel minulý rok v říjnu ve svých 56 letech po letitém boji s rakovinou slinivky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám