Hlavní obsah

Nový Edge dostanou všichni majitelé Windows 10

Novinky, huj

Společnost Microsoft již zkraje letošního roku představila novou verzi webového prohlížeče Edge, která staví na úplně jiném jádru. Nyní tento browser postupně prostřednictvím aktualizací zamíří na všechny počítače s operačním systémem Windows 10.

Foto: archív tvůrců

Kromě samotného vzhledu dostal Edge i nové logo.

Článek

Vývoj starého Edge byl ukončen již loni. Tehdy se tvůrci nechali slyšet, že pracují na nové verzi postavené na Chromiu, tedy na stejných základech jako Chrome od Googlu. Tento stavební prvek mimochodem využívají i další prohlížeče, například Opera.

Hned zkraje roku spatřil nový Edge skutečně světlo světa a stáhnout si jej do svého počítače mohl kdokoliv prostřednictvím obchodu s aplikacemi od Microsoftu.

Foto: Novinky

Nový Edge

Nyní se však americký softwarový gigant rozhodl, že svůj vylepšený prohlížeč, který mimochodem nabízí i úplně jiný design, bude distribuovat všem uživatelům prostřednictvím služby Windows Update. Ta je běžně určena ke stahování aktualizací a vylepšení v rámci Windows.

To jinými slovy znamená, že nový Edge zamíří postupně na miliardu počítačů. Microsoft se totiž letos v březnu pochlubil, že právě na takovém počtu zařízení desítky skutečně fungují.

Foto: Novinky

Starší prohlížeč Edge

Windows 10 běží už na miliardě zařízení

Software

Reklama

Související články

Hadi, žáby a cvrčci do mobilu zdarma

Jak od sebe rozeznat druhy hadů, obojživelníků, cvrčků, sarančat či kobylek, nyní pomohou dvě nové aplikace pro chytré telefony. Po dvou letech práce je...

5G sítě pomohou s péčí o seniory

V Jeseníku, který je jedním z pěti měst Česka, kde bude od druhé poloviny příštího roku vysokorychlostní síť páté generace (5G), ji využijí například...

Výběr článků

Načítám