Hlavní obsah

Microsoft měl naplánovaný konec desítek ještě dříve, než vyšly

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se množí spekulace o tom, že se již příští týden chystá Microsoft uvést novou verzi operačního systému Windows. Jako důkaz je často uváděna informace na stránkách amerického softwarového giganta o konci podpory aktuálně nabízených desítek. Ta ale byla zveřejněna ještě dříve, než operační systém Windows 10 vyšel.

Foto: archív výrobce

Windows 10 (ilustrační foto)

Článek

Dokazuje to i článek na Novinkách z 27. července 2015, kdy jsme poukazovali na to, že Microsoft naplánoval desítkám konec i přesto, že ještě nevyšly. [celá zpráva]

Už tehdy totiž bylo na stránkách amerického softwarového giganta uvedeno, že podpora pro Windows 10 bude ukončena přesně 14. října roku 2025. Přestože Microsoft při uvedení označoval desítky za „operační systém na věky“, který uživatelé budou pouze aktualizovat, dalo se předpokládat, že se ještě před rokem 2025 dočkáme nějaké nové verze.

Foto: repro Microsoft

Plánované ukončení podpory pro jednotlivé verze Windows publikované v roce 2015 (kliknutím na obrázek jej zvětšíte)

Microsoft má naplánovaný konec Windows 10. I když ještě nevyšly

Software

A přesně to by se mohlo skutečně stát příští týden ve čtvrtek, na kdy Microsoft svolala velkou tiskovku. „Připojte se k nám, ať můžete být svědky, co bude následovat,“ stojí v tajemné pozvánce.

Jisté je nicméně to, že oznámení se má týkat právě operačního systému Windows. Na krátké videoukázce je totiž vidět ikonické okno s modrým pozadím, které je defaultně nastaveno jako pozadí ve Windows 10.

V minulosti přidával nová vylepšení do desítek Microsoft klidně i několikrát do roka – některá byla zásadnější, jiná zase méně. V každém případě platilo, že kvůli tomu nikdy nedělal takto velkou akci. Vše tedy nasvědčuje tomu, že chystané oznámení bude daleko důležitější, tedy že nepůjde o pouhou aktualizaci desítek.

Na bližší informace si nicméně budeme muset počkat až do příštího týdne, všechny další informace zatím drží americký počítačový gigant pod pokličkou.

Ukáže se nová verze Windows? Microsoft svolává velkou tiskovku

Software

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nad novou verzí Windows se stahují mračna

Na konci letošního roku jsme se měli dočkat po několika odkladech nového operačního systému Windows 10X. Nakonec je ale vše jinak a kvůli pandemii koronaviru...

Výběr článků

Načítám