Hlavní obsah

Je počítač připraven na Windows 11? Odpověď zjistíte po pár kliknutích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v úterý vydá společnost Microsoft novou verzi operačního systému Windows 11. Již nyní si však uživatelé mohou díky speciální aplikaci snadno ověřit, zda jsou jejich stroje na chod jedenáctek připravené. Jde to snadno, doslova na pár kliků.

Microsoft představuje nový operační systém Windows 11Video: archív tvůrců

 
Článek

Ověřovat kompatibilitu Windows 11 je možné prostřednictvím aplikace PC Health Check. Stejně tomu bylo mimochodem v době, kdy na trh přišly desítky.

Stahovat tuto aplikaci je možné přímo z webu amerického softwarového gigantu. Odkaz se nachází téměř na konci stránky, v rámečku nazvaném Zkontrolovat kompatibilitu.

Foto: rim, Novinky

Stačí kliknout na tlačítko Zkontrolovat teď a systém sám vyhodnotí připravenost na Windows 11.

Je nicméně nutné zdůraznit, že samotný Microsoft má trochu „hokej” v názvu této aplikace. Na svých oficiálních webových stránkách ji označuje jako PC Health Check. Poté, co se program stáhne a nainstaluje do počítače, však již dostává český název – Kontrola stavu osobního počítače.

Jde nicméně v obou případech o stejnou aplikaci, prostřednictvím které je možné snadno ověřit kompatibilitu s jedenáctkami.

Windows 11 změní pravidla. Místo dvou velkých aktualizací bude jen jedna

Software

Samotná instalace probíhá víceméně automaticky, pokud nepotřebujete upravovat jinak umístění souboru, zvládnete to na pár kliků. Po spuštění aplikace se načtou všechny klíčové parametry celého počítače. Klíčové je však modré tlačítko s nápisem Zkontrolovat teď.

Po jeho stisknutí totiž systém všechny nasbírané parametry vyhodnotí. V případě, že bude všechno v pořádku, zobrazí uživateli hlášku, že je systém kompatibilní. Pokud se tak nestane, v podrobném popisu se lidé dozvědí, proč jejich systém není na příchod Windows 11 připraven a co případně je potřeba ještě změnit.

Foto: rim, Novinky

V ideálním případě budou všechny klíčové položky označené zelenou fajfkou, v takovém případě je stroj kompatibilní s Windows 11.

Novinky ve Windows 11

Windows 11 přinášejí zcela inovovaný design, pro který je typická světlemodrá barva, nové ikony či zakulacené rohy oken a nabídek. Zcela nová je také nabídka Start, která se nyní nachází uprostřed hlavní lišty, podobně jako další zástupce aplikací – prý aby byla uživatelům „blíže na dotek“.

Více se o novém operačním systému dozvíte v našem dřívějším článku:

Windows 11 budou zadarmo. Ale ne pro každého

Software

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Windows 11 budou zadarmo. Ale ne pro každého

Už letos na podzim bude vydána nová verze operačního systému od Microsoftu. Windows 11 budou moci stejně jako v případě předchozích desítek získat lidé úplně...

Výběr článků

Načítám