Hlavní obsah

Desítky běží už na 200 miliónech zařízení

Novinky, ort

Pouhých pět měsíců stačilo na to, aby se podařilo společnosti Microsoft rozšířit operační systém Windows 10 na 200 miliónů zařízení. To z desítek dělá jeden z nejúspěšnějších systémů v celé historii amerického softwarového gigantu. Upozornil na to server WinBeta.

Ukázka systému Windows 10Video: Microsoft

 
Článek

Informaci o pokoření hranice 200 miliónů instalací zástupci společnosti Microsoft oficiálně nepotvrdili. Server WinBeta nicméně v minulosti několikrát informoval o plánech, úspěších a novinkách amerického softwarového gigantu ještě před oficiálním zveřejněním.

Foto: repro Microsoft

Šéf divize Windows a zařízení Terry Meyerson oznamuje, že desítky používá již přes 110 miliónů lidí.

O tom, že desítky budou slavit mezi uživateli opravdu velký úspěch, bylo jasno už několik týdnů po zveřejnění finální verze. Za prvních deset týdnů si novinku stáhlo 110 miliónů lidí . [celá zpráva]

Nabízí je zadarmo

Úspěch Windows 10 tkví především v tom, že Microsoft radikálně změnil licenční politiku tohoto operačního systému. Lidem nabízí desítky jako aktualizaci zadarmo.

Nárok na bezplatný upgrade mají lidé, kteří vlastní licenci posledních dvou generací Windows. Konkrétně tedy sedmiček nebo Windows 8.1. U desktopové i mobilní verze systému je bezplatný upgrade možný pouze do července příštího roku, tedy během prvních 12 měsíců od uvedení na trh.

Uzavřený ekosystém 

Operační systém Windows 10 navíc neběží pouze na stolních počítačích a noteboocích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Foto: archív tvůrců

Desítky poběží nejen na klasických počítačích, ale také na tabletech a chytrých telefonech.

Společnost se snaží vytvořit uzavřený ekosystém, kdy uživatelé budou používat všechna zařízení opatřená systémem Microsoftu. Podobně se uživatele snaží nalákat také společnost Apple prostřednictvím iPhonů a iPadů na počítače s Mac OS X.

Desítky přinášejí celou řadu vylepšení. Vzhledem se systém Windows 10 příliš neliší od osmiček. Vrátila se však nabídka Start a přibyly některé nové funkce, například možnost práce s virtuálními plochami. Zcela přepracováno bylo také vyhledávání. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám