Hlavní obsah

WhatsApp postihl velký výpadek. Opět

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednu z nejpopulárnějších aplikací pro on-line komunikaci WhatsApp postihl ve čtvrtek večer obrovský výpadek, který zasáhl uživatele v Evropě. Problémy s připojením nicméně hlásili lidé také na východním pobřeží USA, v Jižní Americe a Indii. Uvedla to agentura Reuters. Jde o druhý velký výpadek za poslední měsíc.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo WhatsAppu. Ilustrační foto

Článek

V Česku to mohli lidé zaznamenat spíše výjimečně. Podle serveru Down Detector, na kterém uživatelé pravidelně hlásí výpadky služeb, totiž byla situace nejhorší na severu Evropy a v Brazílii.

Trvalo zhruba hodinu, než se podařilo problém společnosti Facebook, která WhatsApp provozuje, odstranit. Několik dalších desítek minut pak bylo potřeba na to, než systémy naběhly zcela do normálu.

Technické problémy, či hackerský útok?

Co velký výpadek způsobilo, zatím zástupci podniku neprozradili. V tuto chvíli tak není jasné, zda šlo o technickou závadu, či útok hackerů.

Výpadek globálního charakteru zaznamenala služba WhatsApp už na začátku listopadu. Tehdy se problémy s připojením dotkly českých uživatelů, stejně tak ale hlásili nefunkčnost této mobilní aplikace lidé z dalších koutů Evropy a také z Asie. [celá zpráva]

WhatsApp používá na celém světě více než miliarda lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám