Hlavní obsah

WhatsApp postihl celosvětový výpadek

Novinky, mif
Aktualizováno

Jednu z nejpopulárnějších aplikací pro on-line komunikaci WhatsApp postihl v pátek celosvětový výpadek. Uživatelé této služby, kterou provozuje společnost Facebook, tak více než dvě hodiny nemohli odesílat ani přijímat zprávy. Stejně tak nebylo možné přes WhatsApp telefonovat.

Foto: koláž Novinky.cz

Ukázka aplikace WhatsApp

Článek

Ještě okolo 8. hodiny ráno aplikace WhatsApp fungovala bez jakýchkoliv problémů. Krátce po 9. hodině se však odeslané zprávy hlásily jako nedoručené, přestože jednotlivé kontakty se v programu normálně zobrazovaly. Volat jim ale také nebylo možné.

Problém se přitom netýkal pouze českých uživatelů, ale byl globálního charakteru. Webová stránka Down Detector, na které uživatelé pravidelně hlásí výpadky služeb, zaznamenala tisíce hlášení o nefunkčnosti služby. A to z Evropy i Asie.

Několik hlášení na nefunkčnost stránek přišlo i z Ameriky, ale je jich výrazně méně než v případě zbytku světa. To může být nicméně dáno velkým časovým posunem, uvedl server Independent.

Co výpadek způsobilo? Zatím se neví

Před 11.30 se však evidentně podařilo problém vyřešit, alespoň částečně. Na výpadky si stěžovaly už jen desítky lidí, a to pouze ze zahraničí.

Facebook, který službu WhatsApp provozuje, se zatím k problémům oficiálně nevyjádřil. V tuto chvíli tak není jasné, zda jde o útok hackerů, nebo technický problém.

WhatsApp používá na celém světě více než miliarda lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám