Hlavní obsah

Tvůrci Firefoxu mění logo

Novinky, ort

Společnost Mozilla, která se proslavila především vývojem internetového prohlížeče Firefox, se rozhodla po několika letech změnit své logo. A změna je to opravdu veliká – nově budou fanoušci v názvu vidět místo některých písmen dvojtečku i lomítka.

Foto: archív tvůrců

Nové logo společnosti Mozilla

Článek

Na novém logu pracovali tvůrci Firefoxu už od loňského roku. O pomoc s výběrem a návrhem tehdy poprosili své internetové fanoušky. Výsledek společného snažení je vidět na snímku výše.

Tvar obsahující dvojtečku a dvě lomítka má být symbolický. Jasně totiž odkazuje na URL adresy, tedy konkrétně část z textu http://.

Foto: archív tvůrců

Původní logo Mozilla (v pravém horním rohu)

„Byl použit nový font Zilla, který byl vytvořen právě pro účely tohoto loga v Typotheque. Font má podporu všech možných znaků včetně těch českých, navíc je open-source. Kdokoli si tak může logo napsat, stačí použít font Zilla a zvýraznit text,“ uvedl Michal Vašíček ze serveru Mozilla.cz.

Ten zároveň upozornil na to, že logo bude měněno postupně. Například na českých stránkách společnosti se tak stále objevuje starší logo.

Logo měnilo i HP

V loňském roce se k radikální změně loga odhodlala také společnost HP (dříve Hewlett-Packard). Ta zkratku HP používá na svých počítačích už od roku 1981. Za tu dobu se podoba těchto dvou písmenek několikrát změnila, ale loňská podoba byla rozhodně nejvýraznější změnou. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

Původní kulaté logo, v jehož středu se nacházela malá písmenka „hp“, nahradilo daleko minimalističtější pojetí složené ze dvou kratších a dvou delších čárek. Chce to trochu fantazie, aby uživatel vůbec poznal, o jaká písmenka se jedná.

Sluší se nicméně podotknout, že inovované logo je určeno výhradně pro prémiová zařízení od HP. Prvním takovým strojem byl notebook Spectre 13.3.

Co všechno tento extrémně tenký laptop umí, se dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Původní logo na notebooku HP EliteBook 850 G3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám