Hlavní obsah

Nejtenčí notebook na planetě má Hewlett-Packard

Novinky, mif

Výrobci se neustále předhánějí, kdo nabídne lidem tenčí a lehčí notebook. V první zmiňované kategorii patří nyní prvenství společnosti Hewlett-Packard, která v úterý představila nejtenčí notebook na světě. HP Spectre 13.3 má tloušťku pouze 10,4 mm, což odpovídá velikosti mikrotužkové baterie.

BEZ KOMENTÁŘE: HP Spectre 13.3Video: Hewlett-Packard

 
Článek

Doposud se titulem nejtenčí notebook na světě chlubil MacBook od společnosti Apple, který si odbyl premiéru už loni. Jeho tloušťka však dosahuje hodnoty 13,1 mm, což na novinku od Hewlett-Packardu nestačí. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

MacBook z roku 2015 má tloušťku 13,1 mm.

HP Spectre 13.3 si i přes velmi tenkou konstrukci zachovává poměrně vysokou odolnost. Šasi je totiž vyrobeno z hliníku. Ten navíc slouží k lepšímu odvodu tepla vnitřních komponent, což je velmi důležité. Novinka totiž v nejvyšší konfiguraci nabízí i pořádnou dávku výkonu.

U většiny supertenkých laptopů totiž nalezneme tak maximálně procesory z rodiny Intel Core i5, novinka se ale dodává i s výkonnějšími čipy Core i7. Ty mohou být doplněny až o 8 GB operační paměti a rychlou SSD jednotku s kapacitou až 512 GB.

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

„HP Spectre je nejtenčí notebook na světě a na rozdíl od většiny ostatních supertenkých počítačů na trhu nedělá kompromisy u výkonu nebo funkcí,” řekla Erika Lindauerová, ředitelka společnosti HP pro Česko a Slovensko.

Displej sice není dotykový, přesto jej proti poškození chrání podobně jako u většiny chytrých telefonů odolné sklo Gorilla Glass. 13,3palcový panel s technologií IPS, která by měla zajistit věrnější barevné podání a lepší pozorovací úhly, nabízí rozlišení Full HD (1920 x 1080 obrazových bodů).

Výrobce láká u Spectru 13.3 také na prémiové stereoreproduktory od společnosti Bang & Olufsen, které se ukrývají po stranách klávesnice. Především při práci v noci potěší také to, že je klávesnice podsvícená.

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

Kromě útlé konstrukce zaujme novinka už na první pohled také prémiovým vzhledem. Za černozlatým provedením se zaoblenými rohy stojí designéři Tord Boontje a Jess Hannahová. Do tenkého těla se podařilo vtěsnat tři multifunkční konektory USB Type-C. Dva z nich přitom podporují rozhraní Thunderbolt pro rychlejší datové přenosy.

Při provozu na baterii, která je kvůli nárokům na co nejtenčí provedení rozdělena na dvě části, by měla novinka vydržet pracovat až 9,5 hodiny. Pro úplnost dodejme, že hmotnost celého zařízení činí 1,1 kg.

HP Spectre 13.3 by se na pultech tuzemských obchodů měl objevit v průběhu června. Základní model se bude nabízet za 36 990 Kč. Na kolik vyjde nejvybavenější verze s výkonnějším procesorem Intel Core i7, zatím není známo.

Foto: archív výrobce

HP Spectre 13.3

Reklama

Výběr článků

Načítám