Hlavní obsah

Nepoužívané programy má v počítači více než třetina uživatelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 37 procent uživatelů má ve svém PC nebo jiném zařízení programy, které už nepoužívá. To nejen zbytečně přetěžuje paměť, ale nabízí to zločincům více příležitostí, jak získat přístup do systému. Vyplývá to ze studie antivirové firmy Kaspersky Lab.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Před instalací nových programů si licenční ujednání přečte 37 procent uživatelů. Zhruba devět procent naopak podmínky nikdy nečte a rovnou potvrdí, že souhlasí. Čím mladší uživatelé jsou, tím méně licenční ujednání čtou.

Během instalace instalační okno nesleduje 20 procent lidí, 67 procent si naopak dává pozor, jaké změny v operačním systému novému softwaru povoluje, případně jaké další aplikace umožňuje do PC stáhnout.

Záložní kopie ke všem souborům si pro případ poškození PC vytváří více než čtvrtina lidí a 28 procent zálohuje důležité soubory. Každý desátý uživatel vůbec nezálohuje, protože si myslí, že to není potřeba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám