Hlavní obsah

S Internet Explorerem se do budoucna příliš nepočítá

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft v současnosti láká uživatele na dva různé webové prohlížeče – na Internet Explorer a Edge. Jak se nyní ukazuje, do budoucna se však počítá jen s druhým zmiňovaným. Výsledek tohoto bratrovražedného souboje naznačuje velká aktualizace desítek, která vyšla minulý týden.

Foto: Novinky

Internet Explorer

Článek

„Anniversary Update“, tedy česky Výroční aktualizace, přináší celou řadu vylepšení, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Co se webových prohlížečů týče, v rámci velkého updatu se vývojáři zaměřili pouze na Microsoft Edge. Internet Explorer žádné zásadní novinky nepřinesl. Z toho se dá usuzovat, že se s ním do budoucna příliš nepočítá.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Edge

Navíc to skvěle zapadá do strategie amerického softwarového gigantu, který se snažil poslední rok uživatele nalákat na nejnovější operační systém Windows 10. Edge je totiž výsadou právě jen zmiňovaných desítek.

Lze tedy předpokládat, že s ukončením podpory pro starší systémy – tedy pro sedmičky a osmičky – zástupci Microsoftu odstřihnou také Internet Explorer a dále budou nabízet jen Edge.

Oficiálně však tuto strategii zástupci amerického softwarového gigantu zatím nepotvrdili.

Co umí Edge nového?

Novinek přináší prohlížeč Edge po velké aktualizace Windows 10 hned několik.

Přidána byla podpora pro různá rozšíření, v minulosti byl právě za absenci této funkce americký softwarový gigant často kritizován. Už nyní uživatelé ve Windows Store naleznou oblíbená rozšíření pro Microsoft Edge, jako jsou AdBlock, Adblock Plus, Pin it Button, Amazon Assistant, LastPass a další.

Podle tvůrců je Edge navíc úspornější. Nyní nabízí údajně až o 70 % delší výdrž na baterii než někteří konkurenti. Toho dosahuje různými vylepšeními, která jsou do prohlížeče zabudována, uživatel tedy nemusí měnit nastavení nebo zapínat úsporný režim – optimalizace je automatická.

K dispozici je i celá řada dalších drobných vylepšení. Například má uživatel zobrazený panel oblíbených položek, může na něj kliknout pravým tlačítkem myši a zobrazit pouze ikony. Tím ušetří místo a využije co největší plochu pro samotnou webovou stránku.

Další vylepšení, která přináší Anniversary Update, naleznete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám