Hlavní obsah

Chrome má desítky bezpečnostních chyb. Některé jsou velmi vážné

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V oblíbeném webovém prohlížeči Chrome bylo objeveno bezmála pět desítek bezpečnostních chyb. Nová verze tohoto browseru však veškeré trhliny opravuje. S instalací aktualizace by tak uživatelé neměli otálet.

Foto: Novinky

Webový prohlížeč Chrome

Článek

Nová verze Chromu s pořadovým číslem 52 opravuje celkem 48 zranitelností. Z nich 11 je přitom označeno nálepkou „vysoce závažné“.

To jinými slovy znamená, že je počítačoví piráti mohou zneužít k tomu, aby do počítače propašovali prakticky libovolný škodlivý kód. Stejně tak ale mohou přistupovat k nastavení napadeného stroje či uloženým datům na pevném disku.

Důležité aktualizace zlepšují funkčnost

Zbylé tři desítky aktualizací slouží především ke zlepšení funkčnosti jednotlivých součástí internetového prohlížeče. Tyto důležité záplaty by nicméně neměly pro uživatele představovat žádné velké bezpečnostní riziko.

Stahovat nejnovější Chrome 52 je možné prostřednictvím automatických aktualizací.

V případě, že uživatelé nemají nastavenou automatickou instalaci aktualizací, neměli by s jejich stažením otálet. V opačném případě nechávají pro počítačové piráty otevřena zadní vrátka do svých počítačů.

Nainstalovat aktualizaci manuálně je možné prostřednictvím nápovědy, konkrétně v části „O aplikaci Chrome“. Po rozkliknutí této nabídky se uživateli automaticky nabídne instalace nejnovější verze.

Reklama

Výběr článků

Načítám