Hlavní obsah

Facebook testuje sebezničující zprávy

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zajímavou novinkou přijde nejspíše již letos komunikační program Facebook Messenger. Vývojáři stejnojmenné sociální sítě totiž začali testovat tzv. sebezničující zprávy, které se u konkurence již několik měsíců těší obrovské popularitě. Upozornil na to server Hacker News.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Funguje to velmi jednoduše. Prostřednictvím Facebook Messengeru pošlete zprávu, která se zobrazí uživateli na druhé straně. Zpráva se ale po hodině od přečtení sama smaže.

Tím se výrazně snižuje riziko, že se k citlivému obsahu dostane někdo cizí. Je přitom jedno, jestli zrovna posíláte svému partnerovi lechtivé snímky, nebo jenom rodinnému příslušníkovi připomínáte heslo na wi-fi.

Sebezničující zprávy jsou velmi populární

Prakticky stejný princip mizejících zpráv používá konkurenční aplikace Snapchat, a to od samotného uvedení na trh. Právě tento program zájem uživatelů o sebezničující zprávy odstartoval.

Snapchat má po celém světě na 100 miliónů uživatelů, oblibě se těší nejvíce mezi mladšími ročníky.

Ukázka mobilní aplikace Snapchat

Před časem dokonce o aplikaci Snapchat projevil zájem samotný Facebook. Dohody o převzetí ale údajně nedopadly, připomněl server Buzz Feed. To je nejspíše i jeden z hlavních důvodů, proč sociální síť přichází nyní s vlastním řešením.

„Chceme lidem nabídnout nový způsob, jak mohou bezpečně komunikovat se svými nejbližšími. V současnosti probíhají testy ve Francii,“ uvedl mluvčí sociální sítě s tím, že následně bude vyhodnocován zájem lidí.

Hackeři ukradli 100 000 fotografií a videí

V případě kladného přijetí bude produkt rozšířen globálně. To by ale mohlo výrazně ohrozit právě konkurenční Snapchat, který prakticky celý byznys vystavěl právě na sebezničujících zprávách.

Jak se ukázalo již v minulosti, ani mizející zprávy ale nepředstavují 100% bezpečnost. V říjnu loňského roku se hackerům podařilo ze Snapchatu ukrást více než sto tisíc fotografií a videí.

Mezi lechtivým obsahem přitom byla i data, která jejich majitelé považovali za smazaná. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám