Hlavní obsah

Nejpopulárnější bezplatné aplikace pro iPady má Microsoft

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft minulý týden ve čtvrtek odhalila kancelářský balík Office určený pro počítačové tablety společnosti Apple. Ten se okamžitě stal nejpopulárnější položkou v internetovém obchodě App Store mezi bezplatnými aplikacemi.

Ukázka kancelářského balíku Office pro iPadVideo: Microsoft

 
Článek

Kolik lidí si přesně stáhlo nové aplikace, zatím americký softwarový gigant neprozradil. První příčky v App Storu ale opanovávají programy Word, Excel a PowerPoint již téměř celý týden, lze tedy předpokládat, že počty stažení se budou pohybovat ve statisících.

Foto: Novinky

Nejpopulárnějším bezplatným aplikacím (prostřední sloupec) kralují Word Excel a PowerPoint.

Všechny dokumenty je možné v balíku Office pro iPad nejen otevírat, ale samozřejmě je i editovat. Například ve Wordu nechybí ani možnost upravovat barvy písma. V Excelu je zase možné vykreslovat grafy, pro pohodlnější práci má tabulkový procesor pro iPad dokonce vlastní numerickou klávesnici.

Office pro iPad je možné stahovat v češtině zdarma pro čtení, prohlížení a prezentace. Editační funkce jsou však k dispozici až v rámci předplacené služby Office 365. Roční licence vyjde v tuzemských obchodech pro domácnosti na 2300 Kč, přičemž ji lze využít až pro pět počítačů. Pro firmy pak na 3890 Kč.

Stahovat Office pro iPad je možné prostřednictvím Apple App Store (zde).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám