Hlavní obsah

Microsoft bojuje s konkurencí novou verzí kancelářského balíku Office

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americká společnost Microsoft předvedla kompletní verzi svého úspěšného kancelářského balíku Office pro stahování přes internet. Softwarový gigant, který na poli internetu zaostává za konkurencí, tím udělal svůj dosud největší krok do světa "cloud" technologií. V něm si uživatelé chodí pro aplikace na různé přístroje, včetně mobilních telefonů přes internet do vzdálených datových center.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Do Office 365 se uživatelé dostanou i přes mobilní telefonVideo: Reuters

 
Článek

Generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer prezentoval v New Yorku přepracovaný kancelářský balík pod názvem Office 365, který zahrnuje aplikace Outlook, Excel nebo SharePoint. Firma již několik let nabízí firemním zákazníkům některé programy Office, zejména e-mailový program Outlook. Loni Microsoft uvedl na trh omezenou bezplatnou verzi pro individuální uživatele osobních počítačů.

Microsoft se expanzí svého softwaru přes internet snaží vyrovnat s náporem Googlu, který mu levnějšími alternativami různých aplikací ubírá zatím malé, ale znepokojující procento firemních klientů. Firmy i další uživatelé stále více využívají cloud computing, protože je to pro ně pohodlnější a levnější.

Akcie Microsoftu v pondělí vzrostly o 3,7 procenta a v úterý přidaly další necelé procento, zčásti díky nadějím, že firma rozšíří svou dominanci v počítačovém softwaru přes internet a v konečném důsledku jí to posílí ziskovost. "Staví to Microsoft do lepší pozice, než v jaké byl. Nyní má firma široký produkt, který může snadněji prodávat," řekl agentuře Reuters analytik výzkumné firmy Gartner Michael Silver.

Trh pro softwarové služby na webu výrazně roste, což je pro Microsoft, jehož podnikatelský model se posledních 20 let zakládal na nabídce drahých softwarových aplikací pro individuální počítače, velká výzva. Firma bude nyní účtovat jednomu uživateli od dvou dolarů měsíčně za základní e-mailový servis po 27 dolarů měsíčně za kompletní nabídku. Google si účtuje za produkt Google Apps s e-mailem, kalendáři, textovým procesorem a dalšími aplikacemi 50 dolarů ročně na uživatele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám