Hlavní obsah

Nové Safari opravuje desítky bezpečnostních chyb

Novinky, Roman Zavřel, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítačový gigant Apple uvolnil novou verzi internetového prohlížeče Safari s pořadovým číslem 5.0.4. Ta opravuje desítky bezpečnostních chyb z předchozí verze. Novinku Apple vydal těsně před hackerskou soutěží pwn2own, jejíž účastníci mají za úkol objevovat bezpečnostní trhliny v nejpoužívanějších aplikacích.

Foto: Novinky

Safari 5.0.4

Článek

Safari 5.0.4 opravuje podle serveru Computer World 62 zranitelností, které mohli útočníci zneužít k prolomení zabezpečení prohlížeče. Vylepšena byla také stabilita při prohlížení webových stránek.

Foto: Novinky

Safari 5.0.4

Vedle toho byly opraveny i tři chyby, z nichž jedna způsobovala zapnutí spořiče obrazu při přehrávání on-line videa. Další dvě se týkaly chybného zobrazení stránek při tisku a nesprávného zobrazení obsahu na webových stránkách se zásuvnými moduly.

Stahovat Safari 5.0.4 můžete přímo z internetových stránek společnosti Apple (zde).

Nová verze iTunes a Javy

Společně se Safari Apple aktualizoval také svůj multimediální přehrávač iTunes, který se dočkal opravy bezpečnostních chyb, jejichž podrobnosti však vývojářský tým nezveřejnil. Apple iTunes je nyní dostupný ve verzi 10.2.1, a to jak pro počítače s operačním systémem Windows, tak pro Mac OS X.

Aktualizace se dočkal také programovací jazyk Java. U něj Apple slibuje nejen opravu známých bezpečnostních chyb, ale také zvýšení rychlosti.

Poslední z aktualizací vyšla pro mobilní operační systém iOS, který je nyní dostupný ve verzi 4.3. Určena je pro iPhone 3GS a 4, nový i starý iPad a třetí a čtvrtou generaci iPodu Touch. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám