Hlavní obsah

Němci varují před používáním Firefoxu

Novinky, Tomáš Holý, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Němci vydali varování před používáním internetového prohlížeče Firefox. Podle spolkového úřadu pro informační bezpečnost (BSI) současná verze prohlížeče obsahuje chyby, které mohou zneužít hackeři. Úřad již v lednu varoval například před Internet Explorerem společnosti Microsoft.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle BBC úřad varoval, že zranitelnost Firefoxu 3.6 je snadno zneužitelná hackery, kteří mohou uživatelům zanést do počítače parazitující programy. Zranitelnost Firefoxu již minulý týden potvrdil i výrobce programu Mozilla na svém blogu.

Programátoři Firefoxu již připravují opravnou verzi 3.6.2. Ta je bohužel ale zatím dostupná pouze v betaverzi a její finální podoba by měla být volně k dispozici ke stažení až na konci měsíce.

Do vydání finální verze Firefoxu 3.6.2 úřad použití prohlížeče nedoporučuje. Ke zprávě BSI se podle BBC nikdo ze společnosti Mozilla, která stojí za vývojem tohoto internetového prohlížeče, nevyjádřil.

BSI již například v lednu vydala obdobné varování, ale tehdy před používáním Internet Exploreru. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám