Hlavní obsah

Microsoft zastavil kvůli chybě ve smlouvě stahování bezplatného antiviru v Česku

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Microsoft začal ve čtvrtek nabízet ke stažení českým uživatelům bezplatný antivir Security Essentials. V pátek si lidé ale tento program nemohli až do odpoledních hodin stáhnout. Důvodem prý byla chyba ve smlouvě s koncovým uživatelem. Nyní je již stahování opět funkční. Novinkám to potvrdila mluvčí Microsoftu Markéta Kuklová.

Foto: mif, Novinky

Microsoft Security Essentials

Článek

„Pozastavení stahování bylo způsobeno chybnou informací ve smlouvě s koncovým uživatelem (EULA). Během dopoledne jsme připravili nové instalační balíčky, které již obsahují správnou smlouvu s koncovým uživatelem,“ uvedla Kuklová.

Pokud se dopoledne snažili uživatelé stáhnout českou verzi antivirového programu, byli odmítnuti hláškou, že program Microsoft Security Essentials není dostupný v našem regionu. Nyní je však antivir již na stránkách firmy opět dostupný.

Bezplatným antivirem chce Microsoft konkurovat především známým značkám, jako je Avast home edition, AVG Anti-virus free, Comodo Antivirus, nebo ClamWin Free. Program Security Essentials nahrazuje v operačním systému Windows program Defender, který měl za úkol chránit počítač před škodlivým a nežádoucím softwarem.

Hlavní předností antiviru jsou především nízké provozní nároky, které na rozdíl od některých konkurenčních řešení zbytečně nesnižují výkon celého počítače. To ocení především majitelé starších PC a miniaturních netbooků, které nejsou tolik výkonné.  [celá zpráva]

Stáhnout a vyzkoušet antivirus Microsoft Security Essentials v českém jazyce můžetepřímo ze stránek Microsoftu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám