Hlavní obsah

Microsoft vydal velký balík oprav pro Windows Vista, zatím ale bez češtiny

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft uvolnila v pořadí již druhý opravný balíček pro operační systémy Windows Vista a Windows Server 2008. Takzvaný Servise Pack opravuje důležité chyby v systému a přidává k němu drobná vylepšení. Novinka je ale prozatím k dispozici pouze v pěti nejpoužívanějších světových jazycích, a tak v něm chybí česká lokalizace.

Foto: Archiv, Novinky

Windows

Článek

Druhá verze Servis Packu je již nyní k dispozici přímo na stránkách společnosti Microsoft, a to v 32bitové i 64bitové verzi. Instalátor ale prozatím není určen pro české jazykové prostředí. Po stažení můžete vybírat pouze mezi angličtinou, francouzštinou, němčinou, japonštinou a španělštinou.

Přesné datum uvolnění multijazyčné mutace druhého opravného balíku operačního systému Windows Vista, kde se bude vyskytovat také čeština, Microsoft zatím neprozradil.

Jak na instalaci opravného balíčku

Aby bylo možné druhý Servis Pack nainstalovat, je nutné mít v počítači již první balík oprav, což je oproti předešlým verzím Windows trochu nezvyklé. Instalace poté probíhá přímo v operačním systému.

Balíček oprav obsahuje všechna vylepšení a opravy, které Microsoft postupně uvolňoval od vydání prvního opravného balíku loni v dubnu. [celá zpráva]

S opravným souborem ale navíc získají Visty některé funkce navíc. Krom podpory nových typů hardwaru, jako je například technologie Bluetooth 2.1, bude systém schopen sám vypalovat Blu-ray disky bez softwaru třetích stran, nabídne vylepšené funkce pro hledání Windows Search a novou verzi Windows Media Center.

Druhý opravný balíček pro operační systémy Windows Vista a Windows Server 2008, který neobsahuje českou jazykovou mutaci, můžete stahovat pomocí následujících odkazů:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám