Hlavní obsah

Protipirátská ochrana Windows Visty opět prolomena

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Asi týden od konference, kde představitelé Microsoftu vychvalovali protipirátskou ochranu nového operačního systému Windows Vista, byl program opět hackery prolomen.

Článek

Přibližně před měsícem nalezli piráti cestu, jak obejít server Microsoftu KMS (Key Management Service server), který potvrzuje aktivační klíče jednotlivých originálních kopií Windows Vista.

Kopie Visty (verze Business a Enterprise), které byly takto nelegálně "aktivovány", však mohou pracovat pouze 180 dní, než pozbyde klíč platnosti.

Nový hack je nepoměrně lepší. Dovoluje totiž permanentně aktivovat Windows Vista použitím speciálně upraveného souboru a pár zásahů do registru. Takzvaný "TimeStop Vista" crack ale pracuje pouze na 32bitových kopiích Visty, uživatelé nelegálních 64bitových verzí mají dosud smůlu.

Záplata TimeStop po nahrání do systému pozastaví odpočet, který odbíjí čas, do kdy je nutné aktivovat Windows. Kvůli TimeStop aplikaci se "stopky" Visty zastaví na údaji 43 200 minut (30 dnů), která ještě zbývá do aktivace, a na této hodnotě zůstávají stále.  

Programátor cracku podotýká, že jeho soubor je určen pouze pro "vzdělávací a informační cíle". Microsoft si toto však nemyslí a jeho tým již údajně zahájil patřičné kroky k tomu, aby v budoucnu nasazení této záplaty znemožnil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám