Hlavní obsah

Za 9 i 12 tisíc. Co umí nové mobily od Samsungu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pultech tuzemských obchodů se zabydlely hned tři nové mobily od společnosti Samsung, které si odbyly premiéru tento týden ve středu. Ceny startují už těsně pod hranicí devíti tisíc korun, vyšplhat se nicméně mohou až na 12 000 Kč. V čem se jednotlivé novinky od sebe liší?

Společnost Samsung představila smartphony řady Galaxy A (2021)Video: archív výrobce

 
Článek

Premiéru si tento týden odbyly tři různé telefony – Galaxy A52, Galaxy A52 5G a Galaxy A72. I když se na první pohled může podle názvu zdát, že u prvních dvou je rozdíl pouze v nabízeném 5G připojení, ve skutečnosti nalezneme u obou smartphonů odlišností hned několik. A ty pochopitelně promlouvají i do výsledné ceny.

Vůbec nejlevnější je tak Galaxy A52 ve variantě 6+128 GB, který je k dispozici v černé, bílé, modré a fialové barvě za 8999 Kč. V prodeji je tento telefon také ve variantě 8+256 GB v černé a modré barvě za 10 799 Kč.

Model Galaxy A52 5G se prodává s pamětí 6+128 GB a na výběr je z černé, modré, bílé a fialové barvy, přičemž cena činí 10 999 Kč. Vůbec nejdražší a zároveň největší z novinek je Galaxy A72. Ten se nabízí v konfiguraci 6+128 GB a v černém, bílém, modrém nebo fialovém provedení při ceně 11 999 Kč.

Cena na prvním místě. Samsung odhalil tři nové mobily

Mobil

Stejný procesor, odlišné displeje

Ve všech variantách přitom nová áčka mají stejné srdce, pohání je platforma Qualcomm Snapdragon 720G. Upřít se telefonům nedá ani líbivý design. Základem je tenký rámeček a minimalistický prostor pro fotoaparát. Všechny novinky se chlubí také certifikací P67, jsou tedy odolné proti vodě i prachu.

Všechny představené novinky nabízejí displej s technologií Super AMOLED, která byla ještě před pár lety výsadou těch nejlepších smartphonů od Samsungu. Typické je pro ni věrné podání barev při zachování dobrých pozorovacích úhlů.

Model Galaxy A52 5G má displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, Galaxy A52 a A72 mají 90 Hz. Dvaapadesátka nabízí mimochodem úhlopříčku 6,5 palce, model A72 pak 6,7 palce, ve všech provedeních je nicméně rozlišení Full HD+ (2400 x 1080 pixelů).

Vyzdvihnout si zaslouží také vysoký jas 800 nitů, díky kterému bude displej dobře vidět i venku v denním světle. Displej je navíc certifikátem Eye Care a automaticky upravuje barevnou teplotu Eye Comfort Shield, což zmírňuje únavu očí při delším sledování.

Foto: archív výrobce

Všechny tři novinky od Samsungu vedle sebe.

Čtyři fotoaparáty

Galaxy A52, respektive Galaxy A52 5G nabídne na zadní straně hned čtyři fotoaparáty. Konkrétně je k dispozici 64MPx hlavní fotoaparát se světelností f1,8, ultraširokoúhlý 12MPx fotoaparát (f2,2), makro s rozlišením 5 MPx (f2,4) a modul pro hloubku ostrosti (5 MPx, f2,4).

K přednostem nových modelů patří i optický stabilizátor, který výrazně usnadňuje fotografování a natáčení ve slabém světle. Vhod samozřejmě přijde také během dne, záběry nebudou zbytečně rozostřené.

Galaxy A72 má prakticky totožnou sestavu fotoaparátů jako Galaxy A52, místo modulu pro měření hloubky ostrosti je však k dispozici teleobjektiv s rozlišením 8 MPx. Ten nabízí trojnásobný optický zoom, respektive 30násobný digitální zoom. Galaxy A52 pak nabízí pouze 10násobný digitální zoom.

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy A52 a A72

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Vodafone vypne 3G síť. Už na konci března

Definitivní tečku za 3G sítěmi, které se ve své době těšily nebývalé slávě, se rozhodla udělat společnost Vodafone. Ta již na konci měsíce jako první tuzemský...

Výběr článků

Načítám