Hlavní obsah

Xiaomi vypálilo všem rybník. Nejvýkonnější mobil ukázalo jako první

Novinky, Ondřej Husák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lednu měl vypuknout mezi předními výrobci chytrých telefonů závod, kdo jako první ukáže světu první mobil s čipsetem Snapdragon 888 – nejvýkonnějším mobilním procesorem na světě. Nakonec všem vypálila rybník společnost Xiaomi, která nechtěla do příštího roku čekat. Novou vlajkovou loď tak představila ještě letos.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 11

Článek

Novinka se jmenuje Xiaomi Mi 11 a jde oficiálně o první odhalený telefon se Snapdragonem 888. Co na tom, že se zatím počítá s prodejem pouze v domovské Číně a nikdo neví, kdy se přístroj dostane na další světové trhy. Prvenství tomuto modelu už nikdo neuzme.

Přitom vlastní modely s nejvýkonnějším mobilním čipsetem chystají i další výrobci, jen namátkou zmiňme například společnosti Asus, Lenovo, Motorola, Sharp, ZTE, LG, Meizu či Nubia.

Nový vládce mobilního světa odhalen, bude tepat v nejlepších smartphonech a tabletech

Mobil

I když má nová vlajková loď od společnosti Xiaomi lákadel hned několik, tím nejzajímavějším je u ní pochopitelně nabízený výkon. Svou architekturou vychází Snapdragon 888 z letošního top modelu Snapdragon 865, proti němu by měl ale nabídnout citelně vyšší výkon. Celkem osm jader je tedy rozděleno do tří skupin. Nejvyšší výkon podává jedno jádro Cortex-X1, kterému sekundují další tři výkonná jádra Cortex-A78. Další čtyři jádra Cortex-A55 pak vynikají především svým úsporným provozem.

Nejvýkonnější jádro nabízí takt až 3 GHz. Výrobce tvrdí, že výpočetní výkon je o 25 procent vyšší než v případě Snapdragonu 865. Ještě dramatičtější je nárůst grafického výkonu, díky jednotce Adreno 660 stoupl výkon například ve hrách o 35 procent.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 11

Xiaomi Mi 11 nabízí velký displej s úhlopříčkou 6,8 palce, který zabírá prakticky celou čelní stranu zařízení. Dotykovou plochu narušuje pouze průstřel pro čelní fotoaparát v levém horním rohu. Mimochodem obrazovka Super AMOLED patří k tomu nejlepšímu na trhu, nabízí rozlišení 2K+ (3200 x 1440 pixelů), 120Hz obnovovací frekvenci a vysoký jas 1500 nitů.

Vzadu jsou celkem čtyři fotoaparáty: hlavní s rozlišením 108 Mpx, širokoúhlý fotoaparát (13 MPx), 5MPx makro objektiv a 2MPx snímač hloubky ostrosti. Přístroj, který je poháněn operačním systémem Android, má k dispozici akumulátor s kapacitou 4600 mAh.

Na bližší informace o dostupnosti a ceně v Evropě si budeme muset ještě počkat.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 11

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Co umí nejlevnější chytrý telefon od Nokie

V českých obchodech se před pár týdny zabydlela Nokia 1.3, jde aktuálně o nejlevnější smartphone z letošní nabídky této značky. Novinka má být oslím můstkem...

Výběr článků

Načítám