Hlavní obsah

Vlajková loď od Xiaomi bude levnější, než se čekalo

Novinky, ort

Společnost Xiaomi odhalila ceny svých nových vlajkových lodí ze série Mi 10. Ty sází kromě špičkového výkonu také na prémiové fotoaparáty. Vrcholné provedení nakonec bude o pár tisíc levnější, než se původně předpokládalo. Vyplývá to z vyjádření oficiálního zastoupení značky pro tuzemský trh.

Chytrý telefon Xiaomi Mi 10 a Mi 10 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Modely Xiaomi Mi 10 a Mi 10 Pro se představily již v půlce února. Tehdy nicméně byly oznámeny dostupnost a ceny pouze pro čínský trh a nebylo vůbec jasné, kdy a za jakou cenu se budou nabízet v Evropě, potažmo v České republice.

S ohledem na cenovou politiku výrobce se nicméně předpokládalo, že především v případě vrcholného provedení se ceny budou šplhat až k hranici 30 000 Kč. Nakonec je tomu ale jinak, novinka bude o něco levnější. Případní zájemci tedy za Mi 10 Pro s 256GB úložištěm zaplatí 27 990 Kč.

Nové vlajkové lodi Xiaomi se vyprodaly za pár desítek sekund

Mobil

Ceny levnějšího provedení Mi 10 budou startovat na 21 999 Kč, což platí pro variantu se 128GB úložištěm. V prodeji se nicméně objeví také varianta s 256GB místem pro data, která bude o tisícovku dražší – bude tedy stát 22 999 Kč.

Předobjednávky všech uvedených verzí by měly odstartovat již ve středu 15. dubna, nicméně samotný prodej v tuzemských obchodech započne až s příchodem května.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Co novinky umí?

Srdcem telefonu Xiaomi Mi 10 Pro je procesor Snapdragon 865, což je zatím nejvýkonnější model od výrobce Qualcomm. Jde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz. Grafické jádro Adreno 650 slibuje až o 20 % vyšší výkon než v případě předchůdce.

Hlavní fotoaparát nabízí rozlišení 108 megapixelů. Vysoké rozlišení by mělo stačit na detailní výřezy při zachování velmi vysoké obrazové kvality. Zejména se ale hodí při využití technologie skládání čtyř pixelů do jednoho. Při nižším rozlišení tak lze pořizovat jasné snímky i za horších světelných podmínek.

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Na zadní straně nalezneme také dva objektivy s větším přiblížením, s dvojnásobným a čtyřnásobným ohniskem. První má rozlišení 12 megapixelů, druhý pak 8 megapixelů. Čtvrtým objektivem na zadní straně je pak širokoúhlý fotoaparát s rozlišením 20 megapixelů. Stejné rozlišení pak nabízí také senzor na čelní straně telefonu.

Přístroj je vybaven 8 GB operační paměti a úložištěm o kapacitě 256 GB, paměťové karty nepodporuje. Displej má úhlopříčku 6,67 palce, je zakřivený a staví na technologii AMOLED. Jeho rozlišení je 2340 x 1080 obrazových bodů, jde tedy o standard Full HD+.

Odlehčená desítka, která nemá slůvko Pro v názvu, má stejnou velikost paměti i procesor, nabízet se však bude ve dvou provedeních – buď se 128GB, nebo 256GB úložištěm. Jiná je u smartphonu Mi 10 také sestava fotoaparátů. Hlavní snímač na zadní straně má sice stále rozlišení 108 MPx, je však doplněn o dvě kamerky s rozlišením 2 MPx – jedna slouží pro makro snímky, druhá pak pro mapování hloubky ostrosti. Výhodou u základní desítky je větší kapacita baterie (4780 vs 4500 mAh u verze Pro).

Foto: archív výrobce

Xiaomi Mi 10 Pro

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám