Hlavní obsah

Špičkový výkon a šest fotoaparátů, Realme vstupuje mezi prémiové smartphony

Novinky, rim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Realme se doposud profilovala především jako výrobce velmi levných telefonů, které nabízí poměrně solidní výbavu. Nyní se však tento čínský podnik rozhodl konkurovat zavedeným výrobcům i v segmentu prémiových modelů. Výsledkem tohoto snažení je Realme X50 Pro.

Chytrý telefon Realme X50 ProVideo: archív výrobce

 
Článek

Novinka zvaná Realme X50 Pro si měla původně odbýt premiéru na konci února na veletrhu MWC ve španělské Barceloně, kvůli zrušení celé akce se tak ale nestalo. Místo toho tak následovala on-line představovačka.

I když jsme si zatím nemohli přístroj důkladně osahat, parametry vypadají velmi lákavě. V první řadě půjde o jeden z nejvýkonnějších smartphonů na trhu, jeho srdce totiž bude aktuální etalon třídy Snapdragon 865. Půjde o osmijádrový čip, který se skládá z jednoho výkonného jádra taktovaného na 2,84 GHz, tří podpůrných jader s frekvencí 2,42 GHz a čtyř úsporných jader taktovaných na 1,8 GHz.

Nubia chce všem vypálit rybník, chystá nejrychlejší telefon

Mobil

Polepšit by si telefon měl také v oblasti mobilní grafiky. Snapdragon 865 totiž nabídne nové grafické jádro Adreno 650, které slibuje až o 20 % vyšší výkon. K tomu by měla dopomoci mimo jiné podpora rychlejších pamětí LPDDR5.

Realme X50 Pro nabídne 12 GB operační paměti a 128 nebo 256 GB úložiště. Půjde přitom o paměť s technologiemi GB UFS 3.0 s TurboWrite a Host Performance Booster, díky čemuž by měla být velmi rychlá.

Dotyková obrazovka typu Super AMOLED nabídne úhlopříčku 6,4 palce a rozlišení Full HD+. Mimochodem přímo v displeji, který je chráněn odolným sklem Gorilla Glass 5, se ukrývá integrovaná čtečka otisků prstů.

Foto: archív výrobce

Realme X50 Pro

Šest fotoaparátů v akci

Dohromady má telefon k dispozici šest fotoaparátů, přičemž vepředu jsou dva. Vedle klasické čelní kamery je totiž k dispozici také speciální bokeh senzor pro vytvoření rozmazaného pozadí, jaké zvládají digitální zrcadlovky.

Vzadu pak budou čtyři další objektivy. Hlavní senzor s rozlišením 64 MPx a světelností F/1.8 dodala společnost Samsung. Přístroj mimochodem podobně jako někteří konkurenti zvládne kromě plného rozlišení také skládat čtyři pixely do jednoho, v takovém případě pak momenty nabídnou více detailů. Počítat je ale nutné logicky s nižším rozlišením, konkrétně s 16 MPx.

Na zadní straně je pak ještě širokoúhlý objektiv se záběrem 119° a rozlišením 8 MPx společně s 12MPx teleobjektivem, který nabízí dvojnásobné přiblížení. Lepší světelnost nabízí první zmiňovaný model (F/2.3), druhý má pak F/2.5. Čtvrtým fotoaparátem vzadu je opět bokeh senzor, který měří hloubku ostrosti.

Informace o dostupnosti a ceně modelu Realme X50 Pro budou zveřejněny až později.

Může se vám hodiz na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám