Hlavní obsah

Smartphone pozná rozdíl mezi člověkem a fotkou, slibuje Samsung

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová vlajková loď společnosti Samsung čelila v minulých dnech kritice kvůli bezpečnosti. Ukázalo se totiž, že funkci rozpoznávání obličejů, která je používána k odemčení smartphonů, je možné relativně snadno obelstít pomocí fotografie. Jihokorejský elektronický gigant však již pracuje na nápravě.

Samsung Galaxy S8 a S8+Video: archív výrobce

 
Článek

„Můžeme potvrdit, že naši vývojáři pracují na speciálním algoritmu pro rozpoznávání obličejů, díky kterému bude telefon schopen poznat, zda jde o fotografii nebo skutečného člověka,“ uvedl ve čtvrtek na tiskové konferenci v centru Prahy Petr Holý, hlavní trenér mobilní divize Samsungu v České republice.

Podle něj budou nové smartphony od společnosti Samsung o tuto vychytávku vylepšeny v dohledné době prostřednictvím chystané aktualizace operačního systému.

Na slabší zabezpečení upozornili redaktoři z Marciano Phone, kteří přímo na premiéře modelu Galaxy S8 nejprve uzamkli novinku pomocí funkce rozpoznávání obličeje a dalším telefonem se vyfotili. Jak snímek obličeje ukázali na displeji druhému telefonu, ten se odemkl. Nepoznal tedy, že nejde ve skutečnosti o člověka, ale o pouhou fotografii. [celá zpráva]

Foto: Richard Drew, ČTK/AP

Samsung Galaxy S8

Sluší se nicméně připomenout, že na to upozornil i samotný jihokorejský elektronický gigant. „Zařízení Samsung Galaxy S8 podporuje různé způsoby biometrického ověřování totožnosti uživatele, přičemž nejvyšší úroveň zabezpečení poskytují skener oční duhovky a čtečka otisků prstů. Galaxy S8 kromě toho nabízí uživatelům možnost odemknout svůj přístroj prostřednictvím gesta či na základě rozpoznání obličeje. Je nutné zdůraznit, že rozpoznání obličeje je sice pohodlné, ale v současné době jej lze použít pouze pro odemknutí přístroje Galaxy S8, nikoli pro ověření přístupu k funkcím Samsung Pay či Secure Folder,“ stojí v prohlášení Samsungu.

Oba nové smartphony se budou prodávat od 28. dubna, předobjednávky u jednotlivých prodejců nicméně odstartují již ve středu večer za doporučenou cenu 21 999 Kč v případě modelu Galaxy S8, respektive za 24 999 Kč za verzi S8+.

Více se o nových smartphonech dozvíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám