Hlavní obsah

Prodej nového iPhonu chce Samsung zakázat v Japonsku i Austrálii

Novinky, mif

Už na začátku měsíce zástupci společnosti Samsung požádali soud ve Francii a Itálii o zakázání prodeje nejnovějšího iPhonu 4S, protože údajně porušuje jejich patenty. Nově hodlá stížnosti podat také u soudů v Japonsku a Austrálii. Upozornil na to server PCmag.com.

Článek

Podle Samsungu porušuje Apple jejich patentové nároky na technologie UTMS a 3G. A to nejen u nejnovější verze 4S, ale také u chytrých telefonů iPhone 3G, 3GS a 4 i obou generací počítačových tabletů iPad.

Svá patentová práva před soudem jihokorejský výrobce u těchto modelů hájil již v září. Soud v Nizozemsku mu ale minulý týden nevyšel vstříc. Ani v Austrálii se stížností na starší verze iPadu a iPhonu jihokorejský elektronický gigant nepochodil.

V rozsáhlém patentovém sporu je tak alespoň prozatím vítězem společnost Apple, která si stěžovala na vzhled počítačových tabletů Galaxy Tab. Firmě vadí, že prý příliš kopírují vzhled iPadu. Na základě stížností byl Samsung dokonce nucen přestat prodávat novou generaci svého počítačového tabletu v Německu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám