Hlavní obsah

Podruhé a lépe. Ohebný smartphone Galaxy Z Flip zamířil do prodeje

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se v Česku začal oficiálně prodávat druhý smartphone společnosti Samsung s ohebným displejem. Model Galaxy Z Flip v některých ohledech překonává svého předchůdce, přitom ale nabízí zároveň nižší cenovku.

Véčko s ohebným displejem Samsung Galaxy Z Flip naživoVideo: Novinky

 
Článek

Zatímco první smartphone s ohebným displejem Galaxy Fold se v tuzemských obchodech nabízel za více než 50 000 Kč, novinka od jihokorejského elektronického gigantu je levnější. Výrobce si model Galaxy Z Flip cení na 38 990 korun.

Lze předpokládat, že i díky příznivé cenovce bude o druhou generaci velký zájem. Stejný scénář se totiž odehrál v zahraničí, kdy lidé vzali obchody bez nadsázky útokem. Na americkém trhu hlásil už zkraje týdne vyprodáno oficiální e-shop jihokorejského elektronického gigantu pro USA, ale také obchodní řetězec Best Buy.

Lidé vzali obchody útokem. Véčko s ohebným displejem od Samsungu je vyprodané

Mobil

Galaxy Fold měl ambice nahradit i počítačový tablet. První ohebný mobil od Samsungu, který je stále ještě v prodeji, má totiž dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože na větším displeji mohou současně používat tři aktivní aplikace.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Jak je z řádků výše nejspíše již patrné, Galaxy Z Flip nemá ambice model Fold nahradit. Ohybnou konstrukci využívá k tomu, aby byly proporce zařízení co možná nejmenší. Displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde akorát do lidské dlaně.

Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu, jak uvedl samotný výrobce. Díky nové konstrukci rovněž odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9.

Na rozdíl od dalších smartphonů jihokorejského elektronického gigantu bude mít Galaxy Z Flip upravené uživatelské prostředí, které bude na míru šité ohebnému displeji. Novinku lze totiž otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky. Uživatel tak může sledovat třeba jen půlku displeje a zbylou část telefonu používat jako stojánek.

Stylové véčko Samsung Galaxy Z FlipVideo: archív výrobce

Foto: archív výrobce

Samsung Galaxy Z Flip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám