Hlavní obsah

Všechny problémy zažehnány. Ohebný mobil od Samsungu míří na pulty obchodů

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Samsung se podařilo vyřešit všechny problémy týkající se skládacího smartphonu s ohebným displejem, který nese název Galaxy Fold. Už v pátek by se tak tato zajímavá novinka měla objevit na pultech obchodů. Nejprve však bude dostupná pouze v Jižní Koreji.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Článek

Původně se spekulovalo přitom o tom, že Samsung začne model Galaxy Fold prodávat nejdříve v druhé polovině září. Mezitím však svolala velkou tiskovku společnost Apple, na které by měly hrát prim právě chytré telefony s logem nakousnutého jablka. Tiskovka se bude konat v úterý v 19 hodin středoevropského času.

Samsung si tak patrně pospíšil, aby stihl zahájit prodej ještě před příchodem konkurenčních modelů od Applu. V Jižní Koreji se tak Galaxy Fold začne nabízet již tento pátek. Hned poté má být podle serveru The Investor prodej zahájen také v USA, Velké Británii, Francii, Německu a Indii. Kdy se dostane na Českou republiku a Slovensko, bohužel zpráva neuvádí.

Poničený Samsung Galaxy Fold

Galaxy Fold se měl začít prodávat už v první polovině letošního roku. Výrobce však řešil konstrukční problémy. Ty se týkaly obrazovky a její nefunkčnosti. Buď se obraz přestal v určitých částech displeje úplně zobrazovat, nebo dotyková vrstva nereagovala korektně na přítlaky prstů. Ukázalo se, že obrazovka je velmi náchylná na poškození i při šetrném zacházení. Právě proto jihokorejský elektronický gigant uvedení modelu Galaxy Fold také odložil.

Novinka od společnosti Samsung má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. Galaxy Fold se otevírá hladce a přirozeně jako kniha a zavřít jej lze do zcela ploché a kompaktní podoby, což stvrdí uspokojivé zacvaknutí.

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Foto: archív výrobce

Galaxy Fold

Při používání aplikací je možné rozbalením přístroje hladce přejít z menšího na větší displej. Uživatelé mohou navíc brouzdat po internetu, sledovat média, být ve spojení a plnit několik úkolů naráz, aniž by jim cokoli uniklo, protože mohou současně na větším displeji používat tři aktivní aplikace.

Očekává se, že cenovka smartphonu Galaxy Fold se bude pohybovat okolo 50 tisíc korun.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám