Hlavní obsah

Otravné hlášky operátora je možné snadno vypnout

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár lety bylo podle prvních tří číslic telefonního čísla možné snadno poznat, do jaké sítě voláte. Jak lidé podléhali konkurenčním nabídkám a přecházeli se svým číslem k jiným operátorům, nastal na mobilním trhu zmatek. Proto je začaly telefonní společnosti upozorňovat na to, že „volají do jiné sítě“.

Foto: Profimedia.cz

Článek

S příchodem neomezených tarifů jsou ale tyto hlášky spíše na obtíž, protože uživatelé mohou do všech sítí volat v rámci paušálu bez účtování hovorného. Lidé si na svých číslech mohou oznamování sítí jednoduše vypnout pomocí SMS zprávy.

Stačí odeslat operátorovi text HLASKA D pro deaktivaci nebo HLASKA A pro opětovnou aktivaci. Číslo Telefóniky je 999111 a T-Mobilu 4603. V obou případech je možné se obrátit také na infolinku operátorů.

Stejnou možnost nabízí i Vodafone, u něj lidé mohou navíc pro nastavení hlášek využít také internetovou samoobsluhu. Deaktivaci prostřednictvím SMS operátor nenabízí.

Kromě informací o sítích, do kterých zákazník volá, nabízejí operátoři řadu dalších doplňkových služeb. Jde například o hlasové schránky či informace o dostupnosti čísel prostřednictvím SMS zpráv. Při deaktivací hlášky o volání do jiné sítě ostatní doplňkové služby zůstanou.

Neomezené tarify využívá milión Čechů

Neomezené volání do všech sítí a internet i SMS zprávy v ceně nabídla letos v dubnu Telefónica za 749 Kč místo původních 3000 korun. S podobnými nabídkami krátce poté přispěchali také konkurenti – Vodafone a T-Mobile.

Nové tarify využívá více než 1,2 miliónu Čechů. U T-Mobilu na ně přešlo 450 000 z 5,5 miliónu uživatelů, u Telefóniky 550 000 z pěti miliónů a u Vodafonu 220 000 z 3,4 miliónu klientů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám