Hlavní obsah

Operátoři asi nebudou mít při zahájení prodeje dostatek iPhonů pro všechny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemští mobilní operátoři zřejmě nebudou mít při zahájení prodeje multimediálního telefonu iPhone 3G dostatek přístrojů, aby uspokojili všechny zájemce. V současnosti jich registrují přes 20 000, telefonů ale mají od Apple dostat jen několik tisíc. Vyplývá to z informací jednotlivých operátorů.

Článek

Zřejmě se tak bude opakovat situace ze zemí, kde již Apple nový iPhone uvedl minulý měsíc. Firma za měsíc prodala tři milióny přístrojů. Přestože by se telefon měl začít prodávat již od pátku za týden, ani jeden z operátorů ještě nezveřejnil jeho cenu.

Operátoři jej chtějí podle svých sdělení nabízet v rámci tarifů i pro předplacené karty. Vodafone se údajně chystá zvýhodnit současné zákazníky. Podle některých zdrojů by se nejnižší dotovaná cena při uzavření dvouleté smlouvy u operátorů mohla pohybovat kolem 4 000 korun.

Plná cena pak vychází mezi 12 000 a 15 000 korunami. Nejvíce registrovaných zájemců o iPhone má Vodafone, který na své speciální internetové stránce eviduje podle zdroje z firmy 13 000 lidí. Telefónica O2 a T-Mobile mají obě okolo 4 000 až 5 000 zájemců.

iPhone 3G před měsícem spustil obrovskou lavinu zájmu. Po celém světě se na telefon stály fronty. Proti svému předchůdci má nový iPhone některé funkce navíc, umožňuje rychlejší surfování po internetu, má vestavěný GPS modul a jeho pořízení je levnější.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám