Hlavní obsah

Klon iPodu je pětkrát levnější než originál, iPhone dokonce až desetkrát

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výrobky společnosti Apple dobyly svět především díky jednoduchému a přitom revolučnímu designu, který je mezi uživateli tolik oblíben. Není proto divu, že konkurenční výrobci se snaží z úspěchu Applu také těžit. Na pultech obchodů tak často můžete nalézt věrné kopie iPodů a iPhonů. Multimediální přehrávač iPod si tentokráte vzala na mušku společnost Teac se svým přehrávačem MP-233.

Článek

Nový MP3 přehrávač MP-233 v elegantním pouzdře s TFT displejem 1,5" podporuje kromě MP3 a WMA také jednoduché videosekvence v nízkém rozlišení ve formátu AVI. Prostřednictvím mikrofonu je možné zaznamenat hudbu a hlasové poznámky.

Upravit poslouchanou hudbu můžete díky sedmistupňovému ekvalizéru s předdefinovanými styly hudby a možností dodefinovat si vlastní. Samozřejmostí je integrace FM rádia.

Rozměry přehrávače jsou 73,6 x 37,5 x 7,5 mm a váha 25 g včetně vestavěné Li-ion baterie, která nabízí na jedno nabití výdrž až 10 hodin. Součástí balení je samotný přehrávač, standardní USB kabel, sluchátka, CD s ovladači a základní uživatelská příručka.

Vzhled přehrávače je ale bohužel to jediné, co připomíná originální iPod od Applu. Ochuzené funkce a nižší kvalita dílenského zpracování není příliš dobrou záminkou ke koupi. Přemluvit se tak nechají ke koupi snad jen uživatelé, kterým přijde cena 1 200 korun za 8 GB přehrávač přívětivá.

Je rozdíl mezi konkurencí a klonem

Při kupování nového zařízení může občas být pěkný oříšek, rozeznat klon od originálu, nebo konkurenčního zařízení. Někdy totiž záměrně vyhotoví takřka nerozpoznatelnou kopii od originálu.

:. Čínský klon iPhonu (vlevo) se od originálu liší jen tlačítkovou částí. Oproti originálu je však asi desetkrát levnější.

Známější značky si však z populárních zařízení berou jen to nejlepší a snaží se k těmto užitečným vlastnostem přidat své technologie. Největší současnou konkurencí pro iPhone od Apple je HTC Touch Diamond.

:. Komunikátor HTC Touch Diamond

Komunikátor obsahuje zabudovaný GPS modul pro satelitní navigaci. Další vybavení zahrnuje fotoaparát s rozlišením 3.2 MPx a automatickým ostřením a FM rádio. Zařízení nedisponuje slotem na paměťové karty, nicméně obsahuje celkem 4 GB vnitřní paměti pro uživatelská data.

Přehledná základní obrazovka Home screen poskytuje uživatelům okamžitý přístup ke všem důležitým informacím - e-mailům, textovým zprávám, kontaktům, záznamům v kalendáři i aktuálním zprávám o počasí. HTC Touch Diamond může zaujmout pro uživatele také začleněním technologie HSDPA a WCDMA pro rychlejší mobilní přístup k internetu.

:. HTC Touch DiamondAutor: HTC

Uživatelé na cestách díky HTC Touch Diamond mohou využít zabudovanou GPS navigaci. Používání přístroje má zjednodušti grafické uživatelské rozhraní HTC TouchFLO. Disponuje technologiemi HSDPA, Wi-Fi a Bluetooth pro zajištění rychlého a spolehlivého připojení k internetu a spolupráci s celou řadou příslušenství.

Má displej s úhlopříčkou 2.8" a je vybaven lokalizovaným operačním systémem Windows Mobile 6.1.

Reklama

Související témata:

Související články

Elegantní hudební trojúhelníček Iriver T60

Nové MP3 přehrávače Iriver do kapsy s označením T60 zaujmou hned na první pohled kvalitním zpracováním a miniaturními rozměry. Oproti předešlé generaci Iriverů...

Výběr článků

Načítám