Hlavní obsah

Na iPhone od Applu si brousí zuby konkurenční mobily

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý pátek se na trhu objevila po více než roce nová verze populárního komunikátoru iPhone. Po celém světě se na omlazenou a vylepšenou verzi čekaly několikahodinové fronty. Novinka by měla nabídnout rychlejší internet, nižší cenu a vestavěnou GPS navigaci. V ČR si však na oficiální představení iPhonu budeme muset ještě počkat. A nebo se poohlédnout po konkurenci.

Článek

Recenze v americkém tisku se shodují, že hlavní výhodou iPhonu 3G je rychlejší internet využívající sítě třetí generace. Stahování stránek je údajně dvakrát rychlejší než u původního modelu. Tuto funkci ale uvítají spíš majitelé iPhonů v 70 zemích, kde se začnou během roku prodávat, než Američané, protože 3G sítě nejsou v USA zdaleka tak rozšířené jako jinde ve světě.

Základní technické charakteristiky, vzhled i způsob ovládání pomocí dotykové obrazovky zůstávají u nového iPhonu zachované. Do řádu kosmetických změn patří jen o málo větší rozměry a hmotnost či zadní kryt z plastu. Výrobce zřejmě vyslyšel nářky uživatelů a nový model vybavil standardní zásuvkou na připojení vnějších sluchátek a zmenšil adaptér na nabíjení baterií. Nespornou novinkou je funkce pro příjem signálu GPS nahrazující dosavadní "pseudonavigaci" pomocí buněk mobilní sítě.

:. Vyplatí se na iPhone čekat neskutečné fronty?!

HTC touch Diamod aneb iPhone s Windows

Komunikátor obsahuje zabudovaný GPS modul pro satelitní navigaci. Další vybavení zahrnuje fotoaparát s rozlišením 3.2 MPx a automatickým ostřením a FM rádio. Zařízení nedisponuje slotem na paměťové karty, nicméně obsahuje celkem 4 GB vnitřní paměti pro uživatelská data.

:. Komunikátor HTC Touch Diamond

Přehledná základní obrazovka Home screen poskytuje uživatelům okamžitý přístup ke všem důležitým informacím - e-mailům, textovým zprávám, kontaktům, záznamům v kalendáři i aktuálním zprávám o počasí. HTC Touch Diamond může zaujmout pro uživatele také začleněním technologie HSDPA a WCDMA pro rychlejší mobilní přístup k internetu.

:. HTC Touch DiamondAutor: HTC

Uživatelé na cestách díky HTC Touch Diamond mohou využít zabudovanou GPS navigaci. Používání přístroje má zjednodušti grafické uživatelské rozhraní HTC TouchFLO. Disponuje technologiemi HSDPA, Wi-Fi a Bluetooth pro zajištění rychlého a spolehlivého připojení k internetu a spolupráci s celou řadou příslušenství.

Má displej s úhlopříčkou 2.8" a je vybaven lokalizovaným operačním systém em Windows Mobile 6.1.

Samsung Omnia - hudba budoucnosti

Jihokorejský Samsung ohlásil svůj nový model takzvaného chytrého telefonu Omnia s dotykovým displejem, který se podobá telefonu iPhone od americké firmy Apple. V jihovýchodní Asii bude Omnia k dostání od příštího týdne, v Evropě od konce července.

:. Samsung Omnia

Omnia usnadní přístup z mobilu na internet, funguje jako hudební přehrávač a díky velkému displeji umožňuje i přehrávání videa. Její fotoaparát má pět megapixelů. Přístroj pracuje s operačním systémem Windows Mobile od Microsoftu.

BlackBerry Bold nabídne hardwarovou klávesnici

Komunikátor Bold disponuje nástroji pro práci i zábavu a má velmi ostrý obraz na displeji, jehož rozlišení je oproti nynějšímu modelu Curve dvojnásobné. Rozlišení displeje je stejné jako u mobilu iPhone od společnosti Apple.

:. BlackBerry Bold (vpravo) a jeho předchůdci.

Komunikátor má větší interní paměť, lesklý kovový vzhled, možnost Wi-Fi připojení, GPS a vysokorychlostní připojení k internetu prostřednictvím technologie HSDPA. Jinak je podobný modelu Curve s horizontálním displejem, kuličkovým ovládačem a klávesnicí s tlačítkem pro každé písmeno. Bold disponuje i fotoaparátem, který může pracovat jako kamera.

Hewlett-Packard iPAQ 614 stojí jen devět tisíc

Smartphone HP iPAQ 614 zastane hned několik funkcí najednou. V jednom zařízení je tu zkombinován čtyřpásmový mobilní telefon a PDA a diktafon. V jednom mobilním zařízení tedy máte vše, co můžete potřebovat na cestách pro práci i zábavu. Srdcem přístroje je procesor Intel PXA270.

Programové vybavení je uloženo na 256 MB ROM paměti, pro pracovní data je k dispozici 128 MB RAM. Pokud by vám tato kapacita nestačila, můžete ji snadno rozšířit pomocí microSD slotu. Oproti běžným smartphone však vše ovládáte přes tlačítka i dotykový displej.

:. Hewlett-Packard iPAQ 614

Operační systém v přístroji je Windows Mobile 6. Díky tomu máte k dispozici i některé aplikace známé z desktopové platformy Windows. Bez spojení se žádné mobilní zařízení neobejde, proto je smartphone vybaven USB, Bluetooth a WiFi rozhraním. Synchronizovat data s počítačem nebo notebookem tak můžete velmi snadno.

SmartPhone umí přehrávat MP3 hudbu a dokonce i video. Záznamy si snadno prohlédnete na microreflexním 2.8" velkém displeji s rozlišení 240 x 320 bodů. Podobně lze díky vestavěnému mikrofonu pořizovat zvukové záznamy a využít přístroj jako diktafon. Přístroj s rozměry 117 x 60,3 x 17,5 mm je napájen 1590 mAh baterií. Hmotnost je 145 gramů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám